Redaktør laget opptøyer i Gjøvik lørdag

The following two tabs change content below.
Kjønnskvotert politisk ansettelse i Ymte.

Latest posts by Johan Slåttavik (see all)

Ansvarlig aktivist i Oppland Arbeiderblad, Erik Sønstelie, ble sint og sur da en politisk gruppe han ikke liker skulle tale i Gjøvik på lørdag. Sønstelie bestemte seg for å arrangere en motdemonstrasjon – som endte med at minst én politimann ble skadet, og flere personer ble pågrepet.

Les også: En stor takk til Medier24 og Helge Lurås

Med å bruke avisens penger fikk Sønstelie trykket opp plakater og t-skjorter med slagord mot den politiske gruppen som skulle holde tale.

Plakater og t-skjorter med logoen til Oppland Arbeiderblad påtrykket.

Sønstelie delte deretter ut plakatene og t-skjortene til aggressive demonstranter. Demonstranter som tilhører et ekstremt miljø som Sønstelie selv frekventerer på fritiden.

Endte i Vold

Etter hendelsen har ansvarlig redaktør Erik Sønstelie i Oppland Arbeiderblad latt seg intervjue av egen avis. I intervjuet hevder Sønstelie at den politiske gruppen han arrangerte motdemonstrasjon mot må ta skylden for at aktivistene Sønstelie selv bidro til å agitere ble voldelige og angrep politiet.

– Vi har alle et ansvar for at samfunnsdebatten foregår i ordnede former. Radikale og ekstremistiske strømninger i samfunnet er det viktig å stå imot, uansett hvilken kant de kommer fra og uavhengig av politisk ståsted, sier Sønstelie til egen avis og fortsetter:

– OA framprovoserte ikke vold. Vi gjorde det motsatte. Det er SIANs egne talspersoner og representanter for gruppen som varslet en motaksjon som må bære ansvaret for det som hendte.

At Sønstelie fraskriver seg all skyld for det som skjedde, etter å selv ha delt ut materiell og uniformering til de voldelige demonstrantene er én ting. At det også kan være problematisk når Sønstelie lar seg intervjue slik av en underordnet medarbeider i redaksjonen – det ser ikke Oppland Arbeiderblad til å ta inn over seg heller.

KJÆRLIGHET OG TOLERANSE: Her ser vi mennesker som åpenbart setter pris på ytringsfrihet og politisk mangfold i Norge. Sønstelie må sies å være en foregangsmann på det området. FOTO: Privat

Politimann skadet

I tumultene som oppstod som resultat av redaktør Sønstelies demonstrasjon ble minst én politimann skadet. Politiet ble angrepet av en gruppe på rundt 50 personer da de skulle pågripe en voldelig aktivist. Flere av demonstrantene som ble pågrepet av politiet ble løslatt fordi de er mindreårige. Hvorvidt Sønstelie ser det som akseptabelt å agitere mindreårige mot politiet er fortsatt uklart.

KAMERATER: Her ser vi Sønstelie (til venstre) omfavne en av de tolerante og kjærlighetsproklamerende demonstrantene som han selv bidro til å agitere i Gjøvik sentrum lørdag. FOTO: Privat

Forbilde for journalister?

Ansvarlig redaktør Erik Sønstelie har en lang og fin karriere som journalist og redaktør bak seg. Ifølge nettstedet Medier24 har Sønstelie tidligere jobbet i VG, Svenska Dagbladet, Nationen og Gudbrandsdølen Dagningen. I løpet av de siste årene, før Sønstelie ble ansvarlig redaktør i Oppland Arbeiderblad, var han leder for journalistakademiet i Schibsted (!).

Videoer av opptøyene til ansvarlig redaktør Erik Sønstelie finnes på YouTube.

Del artikkel:
 • Strålende oppsummering. Sønstelie er rett og slett en farlig mann.

 • Anna Bråten

  Vennen til redaktøren er ikke bare truende til vold, men en fremdragende spytter også, det var han ikke alene om. https://www.youtube.com/watch?v=FZgb2DQ80i4

  • Tor Ole Vitsøe

   Han er virkelig en berikelse, ja…

 • Wenche Hansen

  JA HAN MÅ VÆRE FARLIG…

 • Rolf Boe

  Han fortjener juling .

 • Robin Emil Frøyshov

  På Gjøvik 07.10.2017
  En stakkars innvandrer, Eksil Iraner, eks-muslim som vil fortelle sin historie blir kastet flasker og steiner på, spyttet på, fordi han forlot islam, Ropt rasistiske utrop til fordi han snakker begrokken norsk.

  Disse såkalte anti-rasistene som møtte opp på Gjøvik, skrek rasistiske ting til denne Iraneren. «»»Du må lære deg norsk når du kommer til Norge»» «»DRA HJEMMAT»» «»»DRA HJEMMAT»»» «»DRA HJEMMAT»»»
  Fordi han pratet litt Begrokken norsk ?! Så det hele endte med at anti-rasistene ropte rasistiske ting til eksil-Iraneren.
  Lokale muslimske unge menn prøvde å spytte og kaste flasker og steiner på ham, og kom med trusler.
  https://www.youtube.com/watch?v=_qWyLSt5fKs

  RASISTENE på Gjøvik denne dagen var Motdemonstrantene i denne omgang, som spytter, kaster steiner og flasker, samt mobber Iraneren for å ikke prate bra nok norsk, ber han dra hjemmat, samt gikk til angrep på Politiet.
  https://www.youtube.com/watch?v=ND_UT8xlXMg Blandt disse rasistiske skrikene og DRA HJEMMAT DRA HJEMMAT, stod Rødt lederen for gjøvik, OA redaktøren, og alle disse anti rasistene å så på, DE GJORDE INGENTING for å stoppe de rasistiske utropene fra folkemengden.

  Fordi denne eks muslimen, og eksil Iraneren sier sannheten, og sine erfaringer.

  Hva er galt med disse folkene.
  De skal demonstrere mot rasisme, men er rasister selv ?!?!

  • Eva Mehlum

   Det heter gebrokken, ikke begrokken.. Just saying..

   • Kjell Erik Midtgård

    Jeg pleier være nøye på norsken, men mon ikke vi har nyskapning her, «Begrokken» er et ord jeg tror Astrid Lingren sin «Karlsson på taket» villet hevdet var mer «infernalsk.»

  • Feliciano

   Anti-rasistene er nazisister. Bare se på deres hat mot jøder.

 • Per Einar Svendsen

  Det er flere ledene AP politikere som hyller politisk vold og venstre ekstremisme offentlig. Veldig bra at dere avslører nyfacisme kamuflert som antirasisme. Dette skjer bare dager etter at en av deres meningsfeller har begått USAs verste masseskyting. Broren til den terroristen hevdet han hadde blitt radikalisert av ordinære medier. På tide å ta et oppgjør mot den hatfulle arbeiderpressen her hjemme?

  • Arne Leif Hofgaard

   Sosialistiske «arbeider»-PARTIET er i nær familie med tidligere «Nasjonal-SOSIALISTISKJE tyske ARBEIDER-parti», etterfølger av «Deutsche Arbeiterpartei», noe som tydelig framkommer når de stiller med (h)jugend=Auf./ SvU. som kamptropper lik Sa og SS, for å angripe politiske motstandere. Farlige ekstrem-radikale sosialister, som bl. a. Erik Sønstelle er, skyr ingen ting for å demonstrerer sin forakt for norske lover og andre menneskers tanker, meninger og ytringer. Likt med sosialistene Josef Stalin, Adolf Hitler, Pol Pot, Fidel Castro, Mao Tse-tung går de til ytterligheter med vold og undertrykkende midler for å tvinge folk til å støtte sin egen død.

 • Jan Ivan Christiansen

  Til dere som er uenig med redaktøren. SI OPP ABONEMANGET PÅ OPPLAND ARBEIDERBLAD

 • FrittNorge

  En forræder av en redaktør

 • Knut F Garshol

  Ja det er plagsomt at ytringsfriheten også gjelder (eller skulle gjelde) for de som ikke er enige med AP og de som er enda lengre til venstre. Sønstelie er kanskje ikke klar over at han leker med ilden når han setter i gang det han kaller motdemonstrasjon og de som inviteres opplagt ikke bryr seg katten om ytringsfrihet eller demokrati. Han og en del andre risikerer å brenne fingrene kraftig hvis de fortsetter i denne retningen også i framtiden. Han bør tenke over hva han tror om sin egen situasjon når ekstreme muslimer ikke trenger ham lenger. Han vil evt finne ut at nyttige idioter ikke er mye verdt når de ikke er nyttige lenger. Problemet er bare at når det skjer, er det for sent å snu!

 • Remy Henriksen

  For en feit liten gris- NØFF NØFF!

 • Knut Ødegaard

  Hvorfor ble siden borte fra resett.no… satt og leste så ble den plutselig borte? Men fant den her:-)

 • Oyvind45

  Dessverre er det mange av dem. Men ikke mange nok !

 • MrZeroG

  Klassisk sosialist. Har aldri skylda.

 • Kjell Erik Midtgård

  Jeg finner det være talende eksempel på hvilke strømninger og metoder som er statsstøttet og hvilke som er privat initiativ / har demokratisk rot, hva som har legitimitet og ikke. Hvorledes venstresiden øver voldt og gir seg ut for å være forurettede part. Jeg tror det blir mer og mer synlig for enhver nordmann, hvem det var som egentlig stod bak Utøyamassakren.

 • densensurerte

  Flott (i den grad man kan bruke et slik ord om en slik tragisk sak) artikkel der du ikke legger noe i mellom.
  Videoen på slutten er ganske skremmende og viser at svenske tilstander der ikke-nordmenn angriper politiet, har kommet til Norge.