Ymte.no analyserer Vårt Land-konflikten

FOTO: Fiksfaksimile fra Vårt Land

Sjefredaktør Åshild Mathisen i Vårt Land har fått sparken. Ymte.no har brukt nesten fem minutter på å analysere kontroversen så grundig som mulig. 

Røde journalister (Latin: rubus caluminare simiae), på norsk rød slarveape, er en tobeint primat i familien store aper. De kjennetegnes av en hengslete fysikk med tynne armer, dårlig syn og en sterk tiltrekning til tastatur. Deres naturlige habitat er kontorlandskap. Kosten består hovedsakelig av kaffe og knekkebrød.

For det meste sitter de røde slarveapene helt rolige gjennom dagen og sprer slarv. Derav navnet slarveape.

Ute i kontorlandskapet foregår det likevel en konstant maktkamp mellom de røde slarveapene. Til tross for deres stillesittende gemytt. Hannene liker å imponere med sin røde farge, og hunnene legger seg gjerne på rygg for de rødeste hannene. Derfor konkurrerer hannene om hvem som er rødest. Når en hann viser seg rødere enn de andre hannene, forsøker de andre hannene å overgå hverandre i å være røde.

For det meste parrer de røde slarveapene seg med hverandre under såkalte julebord. Slik fødes en ny generasjon røde slarveaper til å populere kontorlandskapene.

Gnisninger i flokken

Slarveapekolonien som går under navnet Vårt Land holder til i et grått og øde kontorlandskap nede på Østlandet. Her har de røde slarveapene sittet ute i kontorlandskapet og slarvet i generasjoner.

Alfahannen Alf Gjøsund er den rødeste av alle hannene i kolonien Vårt Land. Derfor har han nytt stor respekt fra både de andre hannene og av hunnene i kolonien.

TAR OVER: Alf Gjøsund (bildet) tar nå over som alfahann blant de røde slarveapene i slarveapekolonien Vårt Land.

Som alfahann dominerer Alf Gjøsund territoriumet rundt kaffemaskinen, og han får forsyne seg med kjeks først under lunsjpausene. Dyrepasserne som forsyner slarveapene i Vårt Land med kaffepulver og jobbfrukt omtaler ham som Gamle Alf. Dette er fordi Alf Gjøsund har vært alfahannen i flokken så lenge noen kan huske. Men med årene har han begynt å bli tannløs og gammel. Når den dominerende hunnen Åshild Mathisen ble introdusert for flokken i 2016, oppsto det umiddelbart gnisninger med flokkens gamle ledelse.

Også flokkledere blant slarveapene i koloniene Dagsavisen og Dagen reagerte på hvor dominant den nye hunnen var. Derfor ble det gnisninger.

Omplassering

Nå som den dominante hunnen Åshild Mathisen er utstøtt fra flokken med røde slarveaper i kolonien Vårt Land, må hun trolig omplasseres til en ny koloni. En oppgave som kan by på utfordringer.

Men Ymte.no er kjent med at det finnes et offentlig eid reservat for røde slarveaper på Marienlyst i Oslo, samt to privat eide sentre for omplassering i Akersgata i Oslo.

LEI SEG: Åshild Mathisen uttrykte tegn på sorg over å ha blitt utstøtt fra kolonien Vårt Land. Nå må hun omplasseres til en annen koloni av røde slarveaper.
Følg Ymte.no

1 kommentar

  1. En fin og nøktern analyse.

    Det som dog er ganske beklagelig, er at statens reservat for røde slarveaper er altfor stort. Dette går på bekostning av livsgrunnlaget til slarveaper i mere nøytrale farger. Statens favorisering av røde slarveaper er i så henseende forkastelig.

Comments are closed.