Afghanistan 2017: Taliban på fremmarsj

Talibankrigere overgir seg til politiet i Afghanistan. FOTO: Isafmedia/Wikimedia Commons

Islamic Emirate of Afghanistan (IEA), også kjent som Taliban, har publisert en oversikt over operasjoner og resultater oppnådd i 2017. Resultatene er veldig ulike tapene rapportert av den internasjonale koalisjonen Operation Enduring Freedom.

Islamic Emirate of Afghanistan (IEA) har publisert en oversikt over antall fiendtlige styrker drept og skadet i 2017. Totalt mener IEA de er ansvarlige for over 289 drepte og 124 sårede «Invaders». Disse tallene står i stor kontrast til de publisert av Operation Enduring Freedom, som rapporterer kun 17 drepte i 2017.

IEA rapporterer også at de er ansvarlige for over 14 938 drepte og 9 430 sårede “Hirelings” som sannsynligvis henviser til Afghanske regjeringsstyrker, lokale militia grupper og utenlandske leiesoldater. IEA hevder også å ha skutt ned 13 fiendtlige helikoptre og 7 ubemannede fly (droner).

Året som gikk var tilsynelatende også svært lønnsomt for IEA, som rapporterer å ha konfiskert 323 større militære våpen systemer og kjøretøy. De hevder i tillegg å ha tatt til fange 4 196 fiendtlige styrker som brukes brikker i politiske forhandlinger og for utpressing av løsepenger. IEA tjener også store summer på skattlegging av opiumdyrkere.

IEA er en sunniislamisk fundamentalistisk politisk bevegelse i Afghanistan. IEA ledes for tiden av Mawlawi Hibatullah Akhundzada.

Følg Ymte.no