Offeret Víctor Lainéz til venstre. Morderen og antirasisten Rodrigo Lanza til høyre. FOTO: Privat

Angrepet fant sted klokken 2.30 natt til forrige fredag utenfor El Tocadiscos, en bar som ligger på gaten Antonio Agustín, i Zaragozas gamleby, melder den lokale avisen Heraldo de Aragón.

Mannen som er pågrepet og siktet for drapet er 33 år gamle Rodrigo Lanza (bildet). Lanza har fra tidligere sonet en dom på fem år i fengsel for grov vold mot en politimann.

Drept på grunn av bukseseler

Iføge den spanske avisen El Pais. skal antirasistene ha oppsøkt mannen inne på en bar i den spanske byen Zaragoza natt til forrige fredag kveld. Inne i baren skal antirasistene ha begynt å sjikanere mannen fordi han hadde bukseseler i gul og rød farge. Fargene til det spanske flagget.

På grunn av fargene på bukseselene til mannen begynte antirasistene å hisse seg opp og skrike «fascha». Som er spansk for fascist. Da mannen forlot utestedet løp antirasistene etter ham og slo ham ihjel på gaten med et jernrør.

Vitner forklarer at antirasistene fortsatte å sparke på den livløse mannen etter å ha slått ham bevisstløs med jernrøret. Deretter løp antirasistene fra åstedet.

Reaksjoner i sosiale medier

Morderen Rodrigo Lanza tilhører det samme ekstreme miljøet som norske Antirasistisk Senter, og er en relativt profilert figur blant spanske antirasister.

Også norske Antirasistisk Senter har knyttet til seg mange straffedømte voldsforbrytere og narkolangere.

Folk har reagert kraftig på hendelsen i sosiale medier.

https://twitter.com/petpanther0/status/941293263029456897

Følg Ymte.no