Et åpent brev til Didrik Søderlind

Jeg skal ikke lyve til deg, Didrik. Nyheten om at du har fått kreft i hodet har ikke akkurat fått meg til å sørge. Eller gjort meg trist. Om noe, har det gitt meg en følelse av rettferdighet. En følelse av å bli bønnhørt.

For noen år siden sto jeg, og andre, på sidelinjen og så på hvordan du og miljøet ditt ødela livet til en uskyldig mann. En vanlig familiemann. En god mann. En mann av den sorten som jeg respekterer. En mann som aldri har gjort noen noe galt – kanskje bortsett fra å være uenig med dere, i helt dagligdagse problemstillinger.

Jeg så på hvordan dere rottet dere sammen. Hvordan dere mobbet og forfulgte denne mannen, på alle mulige og tenkelige måter. Personlig vil jeg hevde at det overrasker meg at mannen ikke gikk fra forstanden slik dere holdt på.

Jeg fortsatte å observere dere fra avstand. Så på hvordan du og miljøet ditt plukket ut flere enkeltindivider gjennom årene. Enkeltindivider som dere anså som svake. Vergeløse. Jeg så hvordan dere samarbeidet for å knuse dem som mennesker. Ondskapen jeg så minnet meg veldig om boken «Fluenes herre».

På den tiden hadde ingen av dere hørt om meg.

Ondskap som fenomen

For meg er ikke slik ondskap som jeg var vitne til hos dere noe nytt. Jeg har sett det tidligere. Å forstå hva slags mennesker dere er tok meg ikke lang tid. Videre forsto jeg at jeg er den rette til å håndtere slike som dere. Hvorfor og hvordan skal jeg komme inn på her.

Selv er jeg langt ifra noe godt menneske. Jeg er født med en defekt som gjør at jeg har omtrent like mye følelser, samvittighet og empati som et møbel. Den psykologiske volden som du og miljøet ditt er kjent for å øve mot folk fungerer derfor ikke på meg. Gud skal vite at dere har prøvd.

Folk som meg er en psykopats verste mareritt. Flegmatiske og urokkelige. Umulige å komme under huden på. Ingen følelser å såre. Ingen umiddelbare svakheter dere kan utnytte. Immune overfor manipulering fordi vi er så rigide.

Åpenbart har dere merket dette selv. Jeg er trolig blant de topp tre hatobjektene dere har nå. Noe alle de desperate skriveriene om meg vitner om.

Ondskapens makt

At jeg er utdannet journalist er riktig. Men jeg har aldri hatt konkrete planer om å jobbe som det i en vanlig redaksjon. Jeg har prøvd det, og mislikte det veldig. Dessuten mangler jeg en del viktige personlige egenskaper som må til for å drive med et slikt yrke. Egenskaper som følelser, empati og samvittighet.

Hvis en kollega falt om på gulvet med hjertestans, ville jeg trolig ikke engang ringt ambulanse dersom jeg var konsentrert om noe annet. Det sier seg selv at slike som meg ikke fungerer på en ordinær arbeidsplass. Det er ikke uten grunn at jeg ble gitt et vedtak på trygd.

Med andre ord har dere ingen makt over meg. Jeg har ingen arbeidsgiver dere kan kontakte. Ingen barn dere kan kontakte barnevernet om. Ingen huseiere dere kan kontakte, da jeg eier min egen bolig. Ingen ambisiøs fremtid dere kan spolere. Jeg er kort forklart den lille grisen i murhuset.

Mitt syn på ondskap

Mitt syn på dere er utelukkende negativt. I mine øyne er dere det verste avskummet som finnes. Likestilt med pedofile overgripere med HIV, og seriemordere som Ted Bundy.

Når dere får kreft, pest og kolera så ser jeg på det som passende. Noe dere oppriktig fortjener. Fordi dere er virkelig dårlige mennesker.

At dere så beskylder meg for å være sadist vitner bare om den selvmedlidenheten dere har. Om det grandiose selvbildet dere har. Om feigheten som utgjør det meste av karakteren deres.

Min mening er at slike som dere fortjener kreft, byllepest, difteri og slangebitt. At dere fortjener å bli voldtatt av en kåt gorilla.

Det er en mening jeg absolutt har lov til å ha. En mening jeg står for offentlig her nå.

Følg Ymte.no