Blitz + Faktisk.no = (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Fiksfaksimile fra fagbladet Journalisten.

Fagbladet Journalisten melder at blitzeren Maren Sæbø er ansatt for Faktisk.no. Naturligvis blir ikke ett eneste kritisk spørsmål stilt, og Sæbøs bakgrunn nevnes ikke.

Plutselig har det blitt slik at politisk bakgrunn ikke spiller noen rolle for ansettelser i norske medier. Så lenge man er venstrevridd, that is.

At en som Maren Sæbø blir plassert i en sentral stilling innen medier eller offentlig forvaltning, er på ingen måte noe oppsiktsvekkende i Norge. Slik det heller ikke var oppsiktsvekkende da tilsvarende skjedde i Sovjetunionen. Men det er likevel veldig komisk når det først skjer.

Fagbladet Journalisten og Medier24 gjorde en fantastisk underholdende innsats med å forsøke å dekke over Sæbøs fortid i Blitz.

Med å bevisst unnlate å dele denne informasjonen, demonstrerte de sin egen partiskhet. Noe som objektivt sett er veldig bra. Folk trenger å se at disse aktørene bare er humbug.

Videre ble det demonstrert at Roland Huntford har helt rett.

Les også: The New Totalitarians av Roland Huntford

Skal representere befolkningen

Ideelt sett skal sammensetningen av folk i norske redaksjoner gjenspeile befolkningen. Både når det gjelder, alder, kjønn og politisk bredde. Sett i lys av dette har jeg ingenting imot at tidligere blitzere, bankranere eller islamister blir plassert i norske medier og redaksjoner.

Problemet oppstår derimot når redaksjonene utelukkende fylles opp av én type mennesker. Da får vi det jeg liker å kalle Akersgata-paradokset. Nemlig medier som hardnakket hevder selv å være objektive og nøytrale (og som kanskje tror på det selv), men som i realiteten har en usunn slagside som påvirker alt fra dagsorden til vinklinger.

Nå som Faktisk.no har inntatt denne (velkjente) posituren med venstrevridd klientell i alle kroker, kan vi vel omtrent forvente at arbeidet de gjør fremover vil preges av redaksjonens kollektive bias, antipatier og sympatier. Noe annet er vanskelig å forestille seg.

Reaksjonene i kommentarfeltet til fagbladet Journalisten lot ikke vente på seg.

Følg Ymte.no