Kvotering av mørkhudete mennesker i stillinger i sentralt styrende organer er viktig. Fordi de utgjør en vesentlig del av det multikulturelle Norge, sier Anita Rathore. Organisasjonen mot offentlig diskriminering, som Rathore representerer, mener det er for blendahvitt i det offentlige Norge.

Anita Rathores og Laura Marie Führer forklarer på Dagsnytt 18 den 16 januar i år hvorfor det å kalle en gruppe for “blendahvit” er greit. Mens “kullsvarte”, “gulinger”,  samt å bruke andre fargenyanser ikke er greit. Særegenhet som hudfargen kan beskrives som “Blendahvitt” eller “Omo Color” muligens.

Norske Verdier

Både Rathore og Führer snakker med tydelig aksent. Rathores innledningforsøk på å skape en felles identitet med Fredrik Solvang som flerkulturell, endret den vanligvis smilende Solvangs ansiktsuttrykk noe. Solvang ønsker ikke å bli omtalt som en fargenyanse.

Rathore har lagt ut et bilde på sin facebookprofil hvor hun sier hun har funnet norske verdier i et fjellområde hun har vært å besøkt. Bildet viser et fjellparti med et kors i forgrunnen.

Laura Marie Führer, som underviser på universitetet, mener blendahvite er overrepresentert i det offentlige landskap. “Vi trenger et ord for å kritisere ikkerepresentasjon av minoriteter”, sier hun. Og presiserer videre at begrepet ikke må bli brukt om enkeltmennesker, men om en gruppe.

Begrepet er ikke rasistisk, hevder hun, fordi definisjonen ligger i maktforholdet i samfunnet .

De Blendahvite

Innvandrere i Norge utgjorde 13,8 % av befolkningen i 2017, og den største gruppen er fra Polen.

Andre blendahvite innvandrere som litauere, svensker, dansker, briter og tyskere er vel så store grupper som “Omo Color”-folket.

Når folk går fra å være innvandrere til norske skulle selvsagt vært undersøkt, men jeg har en mistanke om at Rathore og Führer har bybildet i Oslo som perspektiv. Noe som ikke er representativt, eller kan brukes som argument for kvotering av flere såkalte “Omo Color”-mennesker i sentralt styrende organer.

Landet er blendahvitt, men over-representeres av “Omo Color” i sentrale områder. Både Rathore og Führer vil nok, når de får litt lenger bo- tid i Norge, oppdage at brunt er ettertraktet for nordmenn. Vi reiser til solrike land for å bli brune. Å si at “så brun og fin du er” er faktisk en positiv omtale. [sarkasme]

Ulovlige innvandrere

Norge som resten av Europa overstrømmes av mennesker som ikke er blendahvite og det er klart vi skulle hatt plass til alle. Men det har vi ikke og vi ønsker ikke å bli doktrinert til en virkelighet som ikke er reel. Slike argumenter og holdninger Rathores og Führer la frem på Dagsnytt 18 virker noe styrt.

NRK har med flere produksjoner vist hvor de står i forhold til islam og må instrueres for å ikke la en ensidig fremstilling få dominere. Forøvrig må det flere polakker og litauere inn i mediebildet, og katolikkene må få komme mer frem med sin religion. (Polen og Litauen er katolske land). Ikke sant Rathores og Führer?

Les mer: Hva vil NRK forklare oss nå?

Arbeidsinnvandring er en naturlig innvandring og flyktning- innvandring eller asylsøkere i Norge kan ikke dominere det offentlige Norge. Det er en påfallende argumentasjon.

Lenker: Dagsnytt 18 den 16 januar, Befolkning opprinnelseslandVi kan ikke ta imot hele Afrika

Følg Ymte.no