Bussjåfør forgrep seg på autistisk mann

ILLUSTRASJONSBILDE: Ymte.no

Agder lagmannsrett har dømt en 63 år gammel bussjåfør til fengsel i ett år og seks måneder. Årsaken er at bussjåføren skal ha forgrepet seg på en autistisk mann under øvelseskjøring.

I tillegg ble bussjåføren fradømt retten til å føre motorvogn ved persontransport i to år, samt å betale den fornærmede mannen 80 000 kroner i erstatning.

63-åringen etablerte et tillitsforhold til den nå 21 år gamle autistiske mannen i 2014. Mens domfelte kjørte skolebussen hvor den autistiske mannen gikk på videregående skole.

I rettsavgjørelsen står det at fornærmede fikk være med på bussturer etter skoletid. At de to kom godt overens, og at det etter hvert utviklet seg et nært forhold mellom dem. Domfelte kjøpte månedskort til fornærmede, og de hadde også en viss kontakt på sms.

Busstur med happy ending

Når fornærmede i 2014 ikke fikk øvelseskjøre så mye med bil hjemme som han ønsket, fikk han ifølge dommen øvelseskjøre med domfelte i domfeltes bil.

Under øvelseskjøringene begynte domfelte å masturbere den nå 21 år gamle mannen, samt suge fornærmedes penis. I tillegg fikk domfelte fornærmede til å legge hånden på ballene sine mens han selv masturberte. Dette skjedde først under øvelseskjøring med bil, og ved noen anledninger når fornærmede var alene med domfelte i bussen. Fra høsten 2015 skjedde det regelmessig under øvelseskjøring med buss.

Ikke før romjulen 2015 brøt fornærmede kontakten med domfelte. I januar 2016 henvendte fornærmede seg til politiet og anmeldte domfelte for seksuelle overgrep. Domfelte ble pågrepet den 4. april 2016. Han ble ilagt besøksforbud, men ble ikke varetektsfengslet.

I retten vitnet en annen ung mann som skal ha opplevd lignende ting med domfelte tidligere.

Følg Ymte.no