Charles Manson er endelig død!

Mannen som kom ut av fengsel i 1967, med en fortid som barnevernsbarn, sosialt utstøtt og som vanekriminell, gikk rett inn i blomsterbarnsbevegelsen og ble svarteper. Den som fikk ansvaret for at sosietetens jentebarn begikk grusomme og bestialske drap.

Som godt voksen (32 år) karismatisk og en som kunne skrive og fremføre musikk kom han inn i hippiemiljøet og fikk etterhvert en yngre beundrerskare rundt seg. Mesteparten av livet hadde han tilbrakt på institusjoner, forbedringsanstalter, fosterhjem og i fengsel.

Sekten

I løpet 18 måneder klarte Manson å hjernevaske sine disipler til å begå til sammen ni drap ved tre anledninger. Alt dette med å ha studert okkultisme i fengslet og plukket opp barn på sin vei mot det som ble basen for familien.

Fra den avsidesliggende Barker-ranchen i utkanten av Death Valley i California dopet og pulte Manson jentunger til å tro han var både Jesus og Satan, for så å sendte de ut på draps-orgier hvor de mest kjente av ofrene var Roman Polanski gravide kone Sharon Tate.

Rettergang

Manson ble dømt for medvirking til drapene. Han var ikke til stede ved drapene, men benektet heller ikke sin medvirkning. Sekten fikk flere tilhengere utover som blant annet nesten lyktes å drepe Gerald Ford i 1975.

De medvirkede og Manson ble alle dømt til døden men fikk dommene omgjort pga en kort periode hvor dødsstraff ble opphevet i staten California.

Dommen er nå fullbyrdet.

Følg Ymte.no