– Din mor er så feit at hun kjøper tamponger på Teppeland!

Ambassadør Rafael Schutz (Facebook)

Omtrent slik lyder overskriftene i Dagsavisen idag. De er virkelig gira fordi de fikk Israels ambassadør Rafael Schutz til å lire fra seg at alle(!) nordmenn er etterkommere av Vidkun Quisling.

Nå har de også fremprovosert en uttalelse fra Høyres mann i utenriks- og forsvarskomiteen, Michael Tetzschner:

– Den israelske ambassadørens uttalelse er både malplassert og over grensen for det vi trenger til en saklig meningsutveksling, sier Tetzschner til NTB.

Dagsavisen fortsetter bombardementet, som om de står på feil side av gjerdet i Gaza:

Les også: Israels ambassadør kaller nordmenn for etterkommere av Quisling

Les også: Høyre reagerer på Quisling-uttalelse fra Israels ambassadør

«Din mor er barnebarn av Quisling!»

Her er noe av det Vidkun Quisling fikk utrettet i løpet av sitt korte liv:

  • Medansvarling for å ha reddet flere hundre tusen mennesker fra sultedøden i Ukraina
  • Stortingsrepresentant og forsvarsminister
  • Innførte den første barnetrygdsordningen i 1944
  • Kuppet makten når konge og regjering sviktet Norge og flyktet landet med halen mellom beina

Etter krigen ble han, som alle vet, henrettet for landsforræderi. Kongen og regjeringen ble ikke henrettet. De ble hyllet som helter etter å ha drukket god konjakk i England i fem år, mens alle i Norge overlevde (eller ikke) på rasjoneringskort.

For ambassadør Schutz er «Quisling» utelukkende en ærekrenkelse man bruker om meningsmotstandere. De fleste nordmenn kjenner derimot den mer kontroversielle Quisling som var nødhjelps-arbeider, politiker, kuppmaker og mannen som valgte feil side.

Alle gjør feil, men få gjør så mye nytte av seg underveis i livet som Vidkun Quisling gjorde. Hvor mange liv har Høyre-mannen Michael Tetzschner reddet fra sultedøden, mon tro?

37,1 millioner kroner

Så mye fikk Dagsavisen i direkte pressestøtte fra skattebetalerne ifjor. Med så mye penger som flyter gjennom redaksjonen er det ganske vitterlig at Dagsavisen sine beste hoder later til å tro at ambassadør Schutz faktisk mener alvor når han sier Quisling er alle nordmenns Far, som en slags jødenes Adam.

Dagsavisen spiller fornærmet, på vegne av nordmenn. Men ingen ér fornærmet! [Hører dere, Dagsavisen?]

Det finnes ingen nyhetsverdi i ambassadør Schutz sin klønete formulering under en meningsutveksling på Facebook med en norsk kulturmarxist. I stedet for bedriver Dagsavisen med anti-Israelsk propaganda, samtidig som deres meningsfeller på Gaza klargjør molotovene og dekk-bålene for fredelige demonstrasjoner mot «okkupasjonen» på fredag.

Skandalen Dagsavisen så desperat prøver å få oppmerksomhet rundt eksisterer rett og slett ikke. Tvert om. Deres barnehage-journalistikk viser seg igjen ufortjent til skattebetalernes generøse støtte.

Følg Ymte.no