Ehsan Fadakar i Aftonbladet sparket etter anklager om seksuelle overgrep

Ifølge Aftonbladet skal Ehsan Fadakar selv ha sagt opp jobben etter å ha blitt konfrontert med anklager om seksuell trakassering og overgrep. Fadakar har til nå vært en kjent broiler i de politisk korrekte svenske mediene. 

Ehsan Fadakar er kanskje mest kjent for sine sjefsstillinger i Schibsted-konsernet.

Fadakar har i en årrekke markert seg tydelig i svensk og norsk samfunnsdebatt. Blant annet med å kalle de han er uenig med for rasister (VG).

Overgrep i lang tid

Ifølge Aftonbladet var Ehsan Fadakar blant annet under politietterforskning for en voldtekt som skal ha skjedd i 2015. Saken ble den gangen henlagt av svensk politi.

Nå i ettertid har enda en kvinne stått frem og fortalt om overgrep fra Fadakar.

Aftonbladet skriver følgende:

I en artikkel i Dagens Nyheter står nå en annen kvinne frem og forteller at mannen på ulike vis har trakassert henne, fremfor alt psykisk, men også fysisk.

De har til og fra hatt et forhold og dessuten arbeidet sammen.

Kvinnen beskriver til DN hvordan mannen (Fadakar journ.anm.) har truet og kontrollert henne. Ifølge kvinnen skal han også ha forgrepet seg på henne seksuelt ved et par tilfeller.

Overgrepene mot den andre kvinnen skal ha skjedd over flere år, ifølge en intern utredning i Schibsted-konsernet.

– Vi har etter samtale med medarbeideren (Fadakar journ. anm.) mottatt hans beskjed om å få avslutte sin ansettelse. Vi fra arbeidsgiversiden deler medarbeiderens oppfatning om at vi skal gå hver våre skilte veier, sier Josefina Levin, HR-sjef på Schibsted Growth, til Aftonbladet.

Norske Schibsted-aviser er stille om hendelsen.

Tirsdag morgen oppgir Fadakar fortsatt å inneha sjefsstillingen i Schibsted på sin mye brukte Twitter-konto.

Følg Ymte.no