England: Ett machete-angrep hvert 90. minutt

En machete. FOTO: Dana60Cummins/Wikimedia Commons

Ifølge den britiske avisen Daily Mail skjer det en machete-angrep i England hvert 90. minutt. Kriminelle i England bruker nå macheter mer og mer for å skape frykt.

Daily Mail skriver at britisk politi står overfor et økende antall machete-svingende kriminelle. Tall som ble avdekket ved hjelp av innsynsforespørsler, viste at i løpet av de siste to månedene av 2017, måtte britisk politi håndtere hele 928 forbrytelser som involverte macheter. Dette er et gjennomsnitt på 15 hendelser per dag – eller en hendelse hvert 90. minutt.

425 av de 928 angrepene fant sted i London. 99 i Greater Manchester. 77 i West Midlands, og 29 angrep i Merseyside og West Yorkshire.

Tallene viser en dramatisk økning de siste tre årene, da macheter statistisk sett ble brukt i «bare» 100 forbrytelser i løpet av de samme månedene av daværende år.

Alvorlige angrep

Macheter kom i offentlighetens søkelys i mai 2013, da den britiske soldaten Lee Rigby ble brutalt drept midt på dagen av to islamistiske fanatikere, skriver Daily Mail.

I februar ble 20-åringen Sadiq Aadam hakket til døde i Belsize Park i Nord-London, av en gjeng med macheter.

Nylig ble en tenåring tiltalt for å ha drept to unge menn, også disse drapene med machete.

Videre ble tobarnsfaren David Pugh alvorlig skadet da fire menn med macheter brøt seg inn i hans hjem i Solihull, West Midlands, for å slå løs på den 17 år gamle sønnen hans.

I mars ble en mann i 30-årene alvorlig kvestet i et machete-angrep utenfor en bar i Manchester. Offeret hadde vært på byen, da en mann gikk forbi ham og begynte å skrike sjikanerende ting. Da offeret ba mannen om å roe seg ned, snudde mannen seg til kumpanene sine og ba om en machete – før han kvestet hånden til offeret, skriver Daily Mail.

Tall fra Office for National Statistics, som tilsvarer Statistisk Sentralbyrå i Norge, viser at det i løpet av januar til september 2017 ble utført 37 443 forbrytelser som involverte kniver eller andre skarpe gjenstander i England. En økning på 21 prosent i forhold til 2016, og som er den høyeste forekomsten siden England begynte å føre statistikker på dette for syv år siden, opplyser Daily Mail.

 

Følg Ymte.no