Et forsvar for Peter Madsen

PETER MADSEN: En folkekjær politisk samvittighetsfange i Danmark. FOTO: Joi/CC BY 2.0

Norske medier er fortsatt i harnisk etter at den danske menneskerettighetsforkjemperen og oppfinneren Peter Madsen gjorde kål på en venstrevridd journalist i Danmark i fjor. Madsen befinner seg fortsatt i fengsel etter saken – uten at noen kan gjøre rede for hva han har gjort galt, eller hvordan hans handlinger er moralsk uforsvarlige.

Man kunne nesten tro at det å partere en venstrevridd journalist med øks faktisk er kontroversielt, slik saken har blitt dekket. Men jeg kan ikke se hvordan en slik handling fortjener å bli møtt med fordømmelse.

I en scene som tatt rett ut fra filmen Braveheart, svingte Madsen øksa si, og gjorde det som på generelt grunnlag burde ha vært avkriminalisert for lenge siden. En handling som Madsen også har høstet mye berømmelse og skryt for i ettertid.

Personlig ser jeg for meg hvordan det avkappede hodet til den drepte journalisten fortsatte å prøve å spre giftige løgner, samt skrike antirasistiske slagord, selv etter at det var skilt fra kroppen.

Madsen må ha hatt litt av en traumatiserende arbeidsøkt med det hele.

Og det inne i en jævla ubåt.

Bare tenk på det. Jeez.

Likevel, til tross for sitt heltemot og sin pragmatisme, holdes Madsen fengslet som en samvittighetsfange av det brutale danske regimet. Fengslet på grunn av useriøse og overdrevne anklager.

Til alt overmål har menneskerettighetsorganisasjoner i Danmark, også her i Norge, vært stille når det gjelder den åpenbart urettmessige fengslingen av Madsen.

En høyt elsket folkehelt

Sannheten er åpenbart at folk flest anser Madsen som en helgen. Spesielt gjelder dette for små barn og babyer, som smiler og ler av glede når de får se bilder av Madsens heltemodige ansikt. Mennesker over hele Europa har trolig i hemmelighet reist altre inne på soverommene sine for å hylle Madsen. Med lys, blomsterkranser, røkelse og bilder av Madsen med gullrammer.

Likevel forsøker de uærlige løgnmediene å frame Madsen som en skurk. Som en kriminell. I en sak hvor disse mediene selv unektelig er partiske.

Det hele er direkte ufint.

Lovendringer må på plass

Vold mot journalister bør helt klart på generelt grunnlag bli avkriminalisert i Europa og vestlige land. Såpass kan nok de aller fleste mennesker si seg enige i.

Saken med Madsen viser hvordan et drakonisk og arkaisk lovverk utgjør en alvorlig demokratisk utfordring. Å fritt kunne slå fast en øks i kraniet på medarbeidere i lamestream-mediene, burde være den største selvfølge i alle utviklede land. I likhet med all annen skadedyrbekjempelse.

Det er jo uansett ikke slik at det er mangel på de inkompetente og løgnaktige tullingene som befolker disse mediene. Som hovedregel går det minst 13 på dusinet av dem. I tillegg er de så generiske at ingen merker noe til at de er borte uansett. Har du møtt én av dem så har du nemlig møtt alle. Ondskap og uærlighet utgjør 80 prosent av personligheten deres. De restrerende 20 prosentene består av et grandiost og overdrevet selvbilde.

Med andre ord er de uansett ikke mye å samle på.

Løsningen på saken med Madsen er i alle tilfeller at lovendringer må på plass. Slik at Madsen kan løslates, og deretter tilkjennes en stor økonomisk erstatning for de belastningene han urettmessig har måttet gjennomgå på grunn av saken.

Bare tenk på det. Så mye styr, bare på grunn av litt partering på fritiden. Saken er helt ute av alle proporsjoner.

Følg Ymte.no