Få tilgang til det mørke nettet med Tails OS

Myndigheter verden over jobber på spreng for å stenge deler av det mørke nettet. FOTO: Ymte.no

Har du behov for narkotika, dopingmidler, våpen, utstyr til kredittkortsvindel, sprengstoff, våpenmanualer, leiemorder, eller en profesjonell hacker? Da trenger du bare Bitcoin og tilgang til det mørke nettet.

Her skal jeg lære dere å få tilgang til det mørke nettet, anonymt og sikkert, med å bruke Tails OS. Tails er en forkortelse for «The Amnesic Incognito Live System», og er en Linux-distribusjon som er designet for å gi deg anonymitet og sikkerhet. Noe du trenger for å kunne bruke det mørke nettet. Tails kjøres live fra en DVD, eller en USB minnepenn. Å skaffe Tails er veldig enkelt. Alt du trenger å gjøre er å laste ned ISO-filen fra hjemmesiden deres, og deretter følge noen enkle trinn videre.

Verifisere installasjonen

En viktig ting å huske når du gjør dette, er å verifisere nedlastingen din. Slik at du vet at ISO-filen du laster ned er genuin. På hjemmesiden er det enkelt forklart hvordan du gjør dette. For å verifisere versjonen av Tails OS du har lastet ned, kan du laste ned et lite program fra hjemmesiden til Tails OS. Bruker du en Windows-basert maskin så heter dette programmet «Gpg4win». Bruker du en Mac, kan du laste ned «GPGTools». Last ned det programmet du trenger, og kjør en rask setup. Det er en veldig lett og rett frem installasjon. Når du har lastet ned og installert «Gpg4win» eller «GPGTools», så trenger du bare å finne den nedlastede ISO-filen med Tails OS. Deretter høyreklikker du på signaturfilen, og trykker på «Decrypt and verify» som dukker opp i menyen. Til slutt velger du ISO-filen du har lastet ned i nedtrekksmenyen i vinduet som kommer opp, og trykker på «Decrypt and verify»-knappen igjen. Dette kan ta litt tid å dekryptere, men etter en liten stund vil du få opp enten en grønn beskjed som forteller at alt er OK, eller du kan få opp en advarsel om at ting ikke er som det burde være. Hvis det kommer opp en rød advarsel, kan du prøve å laste ned Tails OS på nytt.

Installere Tails OS

Nå brenner du den verifiserte ISO-filen over på en tom DVD-plate. Etter at du har brent Tails ISO på en DVD-plate, restarter du maskinen din. Mens maskinen din restarter, går du inn i BIOS på maskinen, og angir oppstartsfrekvensen til å starte med DVD-plate. Noe som gjerne er den standard rekkefølgen i alle datamaskiner, men som kan ha blitt endret i ettertid. Det kan være greit å sjekke dette nå. Når du så har fått startet datamaskinen din i Tails OS, har du to valg. Det ene er å fortsette å bruke Tails OS rett fra DVD-platen, eller du kan bruke det medfølgende innstallasjonsprogrammet, og installere Tails OS på en USB minnepenn. Det siste alternativet gjør det enkelt å lagre informasjon om epostkontoer og annet, slik at du har det klart til neste innlogging. Men vil du være på den helt bombesikre siden, så fortsetter du bare å kjøre Tails OS live fra DVD-platen.

Få tilgang til det mørke nettet

Når du har startet opp datamaskinen din i Tails OS, så skal datamaskinen kunne koble til internett av seg selv hvis du bruker ledning. Hvis du bruker WiFi, kobler du til nettverket på vanlig måte med passord. Det kan ta litt lengre tid enn vanlig å etablere en kobling til TOR, men du får beskjed på skjermen når tilkoblingen er klar. Når du er inne i TOR, så kan du gå eksempelvis inn på The Hidden Wiki (fungerer ikke fra vanlig browser), som er en liten oversikt over hvilke sider du kan gå gjennom for å få tilgang til det mørke nettet. Her er det viktig at du bruker TOR, slik at du ikke kan identifiseres. For å få en bedre oversikt og gjøre det lettere å navigere det mørke nettet, kan du bruke The Hidden Wiki som et utgangspunkt. Merk at denne oversikten endres med tiden etter hvert som sider legges ned av myndigheter eller flyttes over til andre onion-adresser.

Bitcoin må du ha

For å gjøre kjøp på det mørke nettet må du ha Bitcoin. Dette kan du enkelt veksle til deg på lovlig måte i Norge. Men problemet med dette er at alle transaksjoner med Bitcoin er veldig offentlige, så disse kan da enkelt spores til deg som person. Et alternativ er å generere Bitcoin selv med såkalt mining, men dette tar veldig lang tid. Mange som veksler til seg Bitcoin velger derfor å rengjøre dem med miksing. Noe som gjør det svært vanskelig, om ikke umulig, å spore valutaen og transaksjonene i ettertid. Forutsatt at man tar andre forholdsregler i tillegg, som å endre adressene du bruker.

Hvis du bestiller ulovlige ting på det mørke nettet så vær klar over at Tollvesenet fort kan lage ståhei dersom forsendelsen(e) blir stoppet.

Følg Ymte.no