BBC melder at såkalte hjelpearbeidere som dro til Haiti, som en del av den britiske hjelpeorganisasjonen Oxfam, har kjøpt sex av lokale prostituerte. Hjelpeorganisasjonen benektet påstandene om dette da anklagene dukket opp i 2011. 

Til tross for at organisasjonen benektet påstandene den gangen i 2011, startet de samtidig en intern etterforskning av saken.

Nå har Oxfam gått ut med en offisiell uttalelse som sier at de er kjent med at en del av deres hjelpearbeidere har tatt del i «uakseptabel» virksomhet på Haiti.

Hvem skulle trodd at mennesker som har gjort seg en karriere på å svindle penger fra lettlurte «liberalere» skulle bruke pengene til å hengi seg til fråtseri på prostituerte i den tredje verden?

Wikipedia skriver følgende om Oxfam:

Oxfam er en internasjonal, ideell, humanitær organisasjon som arbeider i mer enn 100 land for å redusere fattigdom og urettferdighet.

Direktør måtte trekke seg

Oxfam opplyser til BBC at landsdirektøren for hjelpeorganisasjonen på Haiti måtte trekke seg som følge av den interne etterforskningen.

BBC skriver følgende:

Oxfam opplyste at fire ansatte var avskjediget, og tre ansatte, inkludert landsdirektren, fikk lov til å trekke seg fra sine stillinger før undersøkelsen var ferdig. 

Direktøren var Roland Van Hauwermeiern, som The Times hevder har brukt prostituerte i en villa som var leid til ham på Haiti av hjelpeorganisasjonen. Da direktøren trakk seg opplyste organisasjonen [Oxfam red. anm.] at han hadde forlatt organisasjonen på grunn av alvorlige brudd på retningslinjene. 

Såkalte hjelpeorganisasjoner er i løpet av de siste årene blitt kjent som notoriske for å drive med tvilsom aktivitet i landene de skal «hjelpe».

I fjor meldte den britiske avisen The Independent at fredsarbeidere fra FN hadde drevet grooming med lokale barn.

Følg Ymte.no