– Hasj er bedre enn fitte

Mange menn i Norge foretrekker å røyke bønne og game i stedet for å bry seg om damer. Ymte intervjuer én av dem.

«Jens» er en norsk mann i tyveårene som bor i Oslo. Han er en av dem som mener hasj kan være bedre enn en partner.

Til Ymte forklarer «Jens» at hasj er lettere å forholde seg til enn kvinner.

– Hasj er bedre enn fitte, konstaterer han.

– Kan du si litt om hva som er best av hasj og fitte, og hvorfor?

– Hasj er som en klassisk venn jeg er lommekjent med, som alltid har vært der for meg i alle år. Det er konsistens, i motsetning til damer og fitte som generelt både kan være vanskelige og ustabile å ha med å gjøre. Hasjen er mye enklere å ha med å gjøre, sier «Jens» til Ymte.

– Hva med dårlig hasj og god fitte?

– Godt spørsmål. Da skal det være lenge siden jeg har røyka isåfall, pluss kanskje litt brisen ved siden av.

Hasj er populært

Cannabis er en av de mest brukte illegale rusmidlene i Norge. Hele 8,6 prosent av personer mellom 16 og 34 år i Norge bruker cannabis. Det viser en rapport om narkotikabruk i Norge 2017, utferdiget av European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction.

For å lese rapporten klikk her.

Nesten dobbelt så mange menn som kvinner bruker cannabis i Norge. Tallene i rapporten viser at 6,1 prosent av kvinner og 11 prosent av menn i aldersgruppen 16 til 34 år bruker cannabis.

Ifølge rapporten brukes det mest cannabis i aldersgruppen 16 til 24 år.

Flere bor alene

En annen rapport fra Statistisk Sentralbyrå viser at flere yngre menn bor alene i Norge.

«Etter annen verdenskrig hadde kjernefamiliene sin storhetsperiode. Giftermålshyppigheten var høy og andelen en-personhusholdninger sank svakt. Fra begynnelsen av 1970-tallet sank ekteskapshyppigheten, samtidig som antall skilsmisser økte. Andelen en-personhusholdninger er nå doblet: 38 prosent av husholdningene består av aleneboende, og det omfatter nesten én av fem personer. I befolkningen som helhet er det om lag like stor andel menn og kvinner som bor alene. Men mens enslige kvinner er i flertall i den eldre delen av befolkningen, er mennene i flertall blant de yngre. En-personhusholdninger er vanligst i sentrum i de store byene og i spredtbygde strøk», står det i rapporten fra SSB.

Hele rapporten kan leses her.

Følg Ymte.no