Jeg hater Håkon Bleken

Noe av det verste jeg ser er kunst som bare er rørt sammen. Uten tilsynelatende å ha noen gode hovedmotiver eller dypere budskap. 

Håkon bleken er et skrekkeksempel på dette.

Jeg er ingen kunstkritiker. Takk Gud for det. Men jeg vet hva jeg liker, og hva jeg ikke liker. Selv tror jeg at jeg også at jeg innehar en viss kulturell kapital. At jeg evner å skille det stygge fra det vakre. Det smakfulle fra det smakløse. Mange kan nok være uenig med med i mine vurderinger. Men det må jeg bare tåle.

Håkon bleken er et mareritt å se på. Ikke mannen Håkon Bleken, han er sikkert en hyggelig fyr. Men maleriene til Håkon Bleken. De er for meg et eneste kaos av ansikter, former og farger. Tilsynelatende satt sammen helt på måfå.

Når jeg ser maleriene til Håkon Bleken tenker jeg bare «æsj». De er nesten like ille som maleriene til Edvard Munch.

Følg Ymte.no