Helge Lurås rider igjen

En kommentar om Helge Lurås og Resett. En diskurs som ser ut til å aldri ta slutt.

For en tid siden ble Ymte kontaktet av den nyoppstartede nettavisen Resett. De ville låne en tekst som var publisert på Ymte. En tekst som kritiserer måten en norsk redaktør knuste troverdigheten til Oppland Arbeiderblad, Amedia og norske medier generelt. Resett fikk lov til det.

Etter kort tid fjernet Resett teksten de hadde forsynt seg med. Plutselig hadde Resett fått for seg at teksten ikke var «bra nok» likevel.

Det hele blir litt som å invitere seg selv hjem til meg på middag, og deretter klage på maten jeg har laget. Eller å spørre naboen om å få låne gressklipperen – for deretter å klage når de kjører den tom for bensin. Det er så skamløst og idiotisk at det knapt finnes ord til å beskrive dumskapen.

Redde sitt eget skinn

Helge Lurås har i ettertid gitt et feilaktig uttrykk for at jeg liksom «har fått lov til» og «har fått sjansen til» å slippe til hos Resett. Sannheten er at jeg tillot Resett å låne noe fra min egen publikasjon. Jeg har aldri hatt noe mer med Resett å gjøre. Jeg har aldri kommet krypende til dem med ønsker om å komme inn i varmen hos det som i engelskspråklige land kalles cuckservatives. Altså såkalte konservative som gjør alt de kan for å tekkes den regressive venstresiden.

CUCK: Her ser vi holdningen til en cuckservative oppsummert i en meme. FOTO: Infinitechan

Lurås er påtatt forferdet over at jeg tar til orde mot løgn- og svertekampanjer som den regressive venstresiden har stått bak. At jeg bruker skjellsord og fornærmelser. Som om det skulle være unaturlig eller sykelig å gjøre. I tillegg bidrar Lurås til å spre usannheter og løgner om meg som person. Løgner som er fabrikert av venstreekstreme aktivister.

Dette er trolig noe Lurås gjør i et forsøk på å berge sitt eget skinn. For det brenner under fotsålene til Lurås, men ikke på grunn av denne fillesaken.

Kontroverser og konspirasjoner

Helge Lurås *var* en gang en norsk offiser i Forsvaret, med graden kaptein. I praksis en kontorstilling hvor han kvesset blyanter og flyttet på papirer for Forsvaret. Plutselig en dag er ikke Lurås kaptein i Forsvaret lenger. Han blir redaktør for en høyst tvilsom sivil nettavis, basert på WordPress og gratis plugins.

Spekulasjoner har naturligvis versert om hvorfor Lurås forlot Forsvaret. Hvorfor han forlot en trygg, god og respektert stilling – til fordel for noe så lavmål som å være redaktør for Resett. I utgangspunktet var jo Lurås kompetent til å få overføring til andre deler av Forsvaret dersom han ikke likte de daværende arbeidsoppgavene.

Én av konspirasjonsteoriene om Helge Lurås er at han forlot Forsvaret i tide. Før han ble oppdaget å ha kontakt med russisk etterretning.

Kjetil Stormark har tidligere publisert en del saker på nettstedet aldrimer.no, om hvordan russisk etterretning jobber i Norge. Norske fastleger er blant de som blir mistenkeliggjort for å utlevere informasjon om nøkkelpersonell i Forsvaret til russerne. Kan det være slik at Helge Lurås var, eller er, en av kontaktpersonene til russiske FSB?

Naturligvis er dette en høyst hypotetisk spørsmålsstilling. Trolig bare vås.

Men det er allerede på det rene at russisk etterretning har, og har hatt, personell innad i det norske Forsvaret. Personell som åpenbart har hatt tilgang til graderte opplysninger om alt fra militære øvelser til forsvarspersonell.

At Helge Lurås, som selv er gjenstand for slike ville spekulasjoner, omtaler meg som en potensiell «sikkerhetstrussel» fordi jeg svarer drittsekker frekt på internett – det er litt spesielt. For å si det mildt.

Hver har sitt

For å være ærlig med deg Lurås, så foreslår jeg at du slutter å gi inntrykk av at Resett har gitt meg sjanser og forsøkt å omfavne meg. Jeg er en nasjonalist på min hals – og har følgelig ingen ønsker om å bli assosiert med verken kulturelle marxister, eller folk som er gjenstand for spekulasjoner om spionasje for fremmed stat.

Jeg har som redaktør for Ymte mitt publikum. Mitt segment av mediebrukere. Jeg har ingen behov for å «hjelpes» inn mot et subversivt politisk sentrum. Eller en kapitalistisk høyreside som er «konservative» i den forstand at de vil bevare sin egen rikdom – men bare vil la Europa og Norge gå dukken.

Så kaptein Lurås, jeg ber med dette om å få tre av. Vekk fra hele Resett-sirkuset.

Avslutningsvis, hvis konspirasjonsteoriene om deg stemmer, så håper jeg du trekker den russiske «bjørnefitta» godt nedover ørene og koser deg med den russiske vodkaen.

Følg Ymte.no