Atombomben som ble utviklet etter andre verdenskrig beviste sin evne på to Japanske byer på tampen av andre verdenskrig. Siden har verden hold balansen slik villdyr i naturen som ikke angriper hverandre. Rovdyr angriper ikke hverandre hvis de ikke må. Fordi de selv kan bli skadet i forsøket.

Erna og drømmerne

Under talen til fredsprismottakerne så satt tårene løst for det var ikke god- natt- historier vi fikk høre. Det var streke skildringer farget av 70 år med kjernekraft og ulykker. Raketter på på vei over verdenshavene. Til Cuba, fra Nord- Korea og bomber i stillehavet.

Ennå har ingen angrepet en fiende med atomvåpen siden bombingen av Nagasaki og Hiroshima. En har forstått at det ikke ville være lurt da en selv ville bli angrepet med like katastrofale følger som en påfører fienden.

Høyre/Carl Fredrik Tjeransen (Caffe), Erna, CC BY-SA 3.0

– Det er vanskelig for oss, sier Solbert. Hun får kjeft for å ikke opptre korrekt og viser et anstrengt kroppsspråk når kritikken rammer Norges standpunkt i forbud mot atomvåpen.

Norge vil ikke være med på en nedrustning uten at alle atommaktene er med på det.

– En traktat som forbyr atomvåpen, uten at atomstatene er med på det, det er vanskelig for oss, sier Solberg.

Om den siviliserte delen av verden kvitter seg med alle atomvåpen så vil land som Nord- Korea kunne bombe andre land uten frykt for gjengjeldelse.

Mette Marit klappet

Her kunne Erna fulgt eksempelet til HKH og slengt med armene for dette var følelser på høyt nivå som utspilte seg. Særlig når det ble snakket om da de buddhistiske og Shinto troende japanerne ba til Gud etter bomben over Hiroshima.

Atombomben kan virkelig gjøre folk monotheistisk så den vil nok ikke Tyrkia og Israel kvitte seg med. Ingenting tyder på det.

Følg Ymte.no