Jemen – Islamsk Stat

Befolkningen i Jemen er de siste 50 årene blitt femdobbelt. Fra rundt 6 millioner mennesker i 1970 til like under 30 millioner i dag .

I går ble de en mindre med drapet på Ali Abdullah Saleh. Den tidligere folkevalgt president i Nord- Jemen og koalisjonen Jemen ble drep av “troende ungdommer”. Han fikk et ublidt møte med hæren til slektningene av Mohammed.

Befolkningsvekst ute av kontroll

I følge SSB så har kvinner fått 8 barn i gjennomsnitt de siste årtier i landet. En tilknytting til Saudi Arabia, hvor prestene ikke trenger være slektninger av Mohammed, var uønsket og oppgis som årsak til drapet.

Saudi Arabia, hvor kvinner skal få kjøre bil fra i sommer, jobber også med å befolke jorden med en vekst fra 4 millioner i 1960 til 27 millioner i 2010. Nesten en seksdobling!

Nå er det mulig at Saudi Arabia lar seg påvirke av vesten, noe tillatelsen til bilkjøring tyder på. Og det kan være en viktigere strid en hvem som taler guds ord for disse ungdommene.

Les om: verdens ende

Flyktninger

Flyktningestrømmen fra Jemen, hvor kvinner er fødemaskiner, kan forventes å bli positiv fremover. Tidligere har folk flyktet til Jemen.

 

Følg Ymte.no