Julegavetips: Mein Kampf

I dag må verket kunne sees på som en kuriositet, og det er uklart hva det har å bidra med i dagens debatt. Men i alle fall én organisasjon oppfordrer sine medlemmer til å lese bøkene.

Adam Jones, Ph.D., Display of Copies of Hitlers Mein Kampf - Documentation Center in Congress Hall - Nuremberg-Nurnberg - Germany, CC BY-SA 3.0

Verket ble påbegynt mens forfatteren satt fengselet etter et forsøkt på statskupp, og det er tilgjengelig i en rekke formater i dag.

Bøkene kan bestilles på nett og de kan leses på biblioteket. Nasjonalbiblioteket har en digital norsk overseelse som kan leses online. Her kan en også lese andre publikasjoner fra forfatteren.

Public Domain

Verket ble gitt i gave til nygifte og ble også statsfinansiert i andre sammenhenger. Det var nok Ikke en ubetydelig inntektskilde ved siden av lederlønningen.

Andre utgaver

The Telegraph kunne i 2002 opplyse at boken var den sjette mest solgte boken i Palestinaområdene, og i Tyrkia er det på bestselgerlisten i dag. Også andre land som Tyskland har bøkene på bestselgerlisten.

Den er særlig populær i den arabiske verden.

Etter at opphavsretten opphørte 1 januar 2016 er teksten public domain og kan brukes hvor som helst av hvem som helst.

Les mer om: Høyreekstremisme

Følg Ymte.no