Kjemp de slag en kan vinne?

Medlemmer av den Nordiske Motstandsbevegelsen, eller Nordfront, skadet seg på politifolk under en markering tidligere i uka. Det var angrep på jødiske institusjoner denne måneden som var bakgrunnen for markeringen.

Skjermdump fra Nordfront video.

I midten av desember var det fokus på to hendelser i Sverige. Hendelser som førte til oppmøte av  politikere og religiøse ledere på Raoul Wallenbergs torg den 20 desember.

Raul Wallenberg, som forsvant i Sovjetunionens fangenskap etter andre verdenskrig, hevdes å ha berget mange Jøder fra å havne i konsentrasjonsleire under krigen. Historiene om han ligner mye på de som skrives om Oskar Schindler.

Angrepene mot Jøder

Ettersom det var to angrep på Jødiske institusjoner. En synagoge og et gravsted, så ligger det mye symbolikk i  en markering på dette torget.

Det ene angrepet hvor det ble kastet en beholder med brennbar veske og veke fant sted i Gøteborg hvor ungdommer kunne blitt skadet. Mens det andre var i Malmø. Der ble det funnet gjenstander som omtales som brannbomber.

Terroren i Gøteborg mistenkes personer fra Syria og Palestina for å stå bak. Hvem som har plassert brannbombene ved gravstedet har en ingen mistenkte til.

Demonstrasjonen under markeringen

Noe som mangler i det «store nyhetsbildet» og grunnen til at jeg skiver om det her, er demonstrasjonen fra Nordfront under markeringen.

På nettstedet sitt har de en video og referat fra opptredenen.

Vi hører noen rope: – vi fra den nordiske motstandsbevegelsen er her for å informere om jødenes trots mot det palestinske folket. – Dere har blod på deres hender, palestinske folk murderes for deres kostnad. Deres ekspansjon!

Ikke så ukjente kamprop som en har hørt fra aktivister før.

Men det har vært fra antirasister og såkalte Blitz’ere, som støtter palestinernes sak mot Israel at slike kamprop har kommet. Kan dette være grunnen til at «det store nyhetsbildet» ikke har tatt tak i dette? At Den Nordiske Motstandsbevegelsen deler Blitz, Palestinakomiteen og andre tenkte motstandere av dem sitt syn på Israels behandling av Palestinere?

Så mens denne nye virkelighet, som en nok må områ seg med før en får en politisk korrekt mening mening om, så har dette mediet i alle fall tatt tak i nyheten.

Hvorfor Nordfront, eller den nordiske motstandsbevegelsen, velger å støtte Palestinerne i sin kamp mot Israel har de blitt spurt om og jeg kommer tilbake med mer når det kommer et svar derfra.

 

Følg Ymte.no

Kommentarfelt med Facebook

2 KOMMENTARER

  1. En liten faktafeil: En moské er et muhammedansk bønnested. Det var en jødisk synagoge i Gøteborg som ble forsøkt brannbombet.

    Det er ikke overraskende at den «Nordiske Motstandsbevegelsen» gir sin støtte til Palestinerene, da begge deler jødehatet og konspirasjonen om en sionistisk verdensbevegelse som styrer verden. Muftien av Jerusalem på 30-tallet var i samtaler med tyske nasjonalsosialister for å hjelpe ham med «jødeproblemet». «Mein Kampf» var lenge en bestselger på vestbredden og Gaza, og Hitler sees på som et forbilde av mange palestinere.

    Det er interessant hvordan den «Nordiske Motstandsbevegelsen» villig stiller seg som en vassal for serkmennene som invaderer de Nordiske land. De er ikke en «motstandsbevegelse» men heller femtekollonister, slik som frontkjemperene under 2-verdenskrig. De bruker ord (motstand, nordisk) og symboler (runer) for å fremheve det nasjonale, men det er lite nasjonalt med dem der de angriper en ikke-eksisterende fiende for å fremme en fremmed, ikke-nordisk totalitær ideologi.

    • Selvsagt er det synagoge, skjønner ikke hvorfor jeg rotet med det, så takk for korreksjonen.

      Jeg er spent på å få deres «offisielle» forklaring. At mange av de har sonet med muslimske kriminelle har jeg antydet i en annen artikkel, men jeg vet det ikke. Så det er foreløbig bare spekulasjoner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here