Jorden er i ferd med å bli overbefolket. Flere organisasjoner arbeider med muligheter for å leve på andre planeter. En av organisasjonene er SpaceX som ble grunnlagt av Elon Musk i 2002.

SpaceX sendte sin første rakett opp fra jorden i går. Raketten skal i følge hjemmesiden deres kunne frakte 64 tonn med nyttelast.

Marskolonisering

Grunnlaget for liv på planeten Mars har tatt et stort skritt for menneskeheten i går. Oppskytingen av Falcon Heavy rocket var vellykket.

Raketten skal være dobbelt så kraftig som noen rakett som har forlatt jorden til nå, i følge SpaceX.

Bilde: Public Domain

Utfordringene med å bo på Mars er mange. Gravitasjonen er 3,711 m/s² mot jordens 9,807 m/s². Ett år på planeten er 687 dager på jorden, mens en dag er omtrent like lang som på jorden.

(Ett år er planetens runde rundt sola, og én dag planetens rotasjon rundt egen akse.)

Wikipedia

Hvordan dette påvirker biologiske prosesser i mennesket er usikkert. Luft og vann er i alle fall fraværende og må produseres.

Til tross for en mindre tyngdekraft på Mars enn på jorden, er det ikke et ubetydelig løft som skal til for å lette fra planeten og få fart til å reise tilbake til jorden. Reisetiden til Mars med dagens teknologi anslås til 150 dager.

Avstand til Mars.

En reise som en ikke vet hvordan mennesket overlever. Reisen til Mars må forventes å bli en reise uten returmulighet.

En del utstyr for å kunne generere livsviktige produkter må transporteres til planeten. Noe av det kan være på vei nå med Elon Musk’s Tesla Roadster. Men om dette meldes forskjellig fra hovedstrømsmedia.

Mer info kommer.

Framdriftsplan i prosjektet.

Følg Ymte.no