Kryptovaluta-ekspert kidnappet for bitcoin

Pavel Lerner, en prominent Russisk kryptovaluta-ekspert, ble kidnappet 26 desember og løslatt fredag etter løsepenger tilsvarende 8,3 millioner kroner ble betalt i kryptovalutaen bitcoin. Det melder EXMA Finance på sine nettsider.

Lerner, en analytiker for den britiske kryptovaluta børsen EXMA Finance, ble overfalt og dratt inn i en sort Merzedes-Benz av maskerte menn idet han forlot EXMAs hovedkvarter i Kiev på tirsdag.

Gruppen bak kidnappingen antok tilsynelatende at Lerner hadde tilgang til EXMA Finance sine kryptovaluta-kontoer. Tilgang det har vist seg Lerner ikke hadde. På tross av dette ble det angivelig betalt løsepenger tilsvarende 8,3 millioner kroner i kryptovalutaen bitcoin. EXMA Finance twitret torsdag at kryptovaluta-børsen hadde vært gjenstand for et større Denial of Service angrep. Det er ikke kjent om dette angrepet har noen sammenheng med kidnappingen av Lerner.

Lerner ble løslatt fredag, uten skader men i tilstand av «major stress» ifølge en EXMA Finance talsmann. Kryptovaluta børsen har ifølge sin nettside over 94 000 brukere fra hele verden.

Bitcoin har i 2017 steget med over 1 400% i verdi. Kidnappingen er en påminnelse om at denne enorme verdistigningen i bitcoin, og andre kryptovaluta, har førte til mange nyrike som nå kan bli mål for kriminell aktivitet.

Følg Ymte.no