Les frikjennelsen av Stella Mwangi her

Stella Mwangi. FOTO: Ernst Vikne/Wikimedia Commons

Ymte.no gir deg åpent innsyn i rettsavgjørelsen fra Oslo tingrett, hvor den norsk-kenyanske artisten Stella Mwangi slapp vanlige straffereaksjoner for bilkjøring og rus. Saken viser at det åpenbart gjøres forskjell på Jørgen hattemaker og kong Salomo i Norge. 

Norge er et klassedelt samfunn. Et veldig klassedelt samfunn. Hvis du er rik, berømt, og har et pent smil, så er det tilsynelatende ikke grenser for hva du kan foreta deg uten å bli dømt for det.

Frikjennelsen av Stella Mwangi i Oslo tingrett torsdag 31. mai, er et klart eksempel på klasseforskjeller i Norge.

Så, hva skjedde?

Popartisten var i utgangspunktet tiltalt for å ha kjørt i fylla, samt for å krasjet inn i biler langs gaten. I tillegg påviste politiets blodprøver av artisten at hun hadde det narkotiske stoffet THC i blodet da hun ble pågrepet.

Artistens forklaring på saken var at hun ikke hadde kjørt i fylla. Men at hun hadde drukket en halv flaske whisky og masse øl inne på en neglesalong, rett etter at hun parkerte bilen(!).

Til tross for at hun aldri hadde kunnet drukket så mye whisky på så kort tid det tok politiet å rykke ut, ble hun frikjent for promillekjøring. Videre ble hun heller ikke bøtelagt for å ha brukt cannabis. Noe utslaget av THC i blodprøven av artisten viste at hun hadde brukt.

Kort forklart er artisten frikjent for å ha drukket store mengder alkohol rett etter å ha kjørt bil, samt for å ha forårsaket skader på andre biler. Videre er artisten frikjent for å ha brukt narkotika. Tingretten ba ikke engang om at artistens førerkort skulle inndras. Noe som blir gjort hyppig i lignende saker, når det handler om vanlige mennesker fra arbeiderklassen.

For å lese frikjennelsen av artisten kan du klikke på pilene i boksen nedenfor.

Ymte har sladdet ut informasjon som identifiserer vitner og andre som er innblandet i saken. Dette fordi slik informasjon er irrelevant for denne artikkelen.

18-037232MED-OTIR:06

 

Endringer:

I ingressen er «den norske artisten» endret til «den norsk-kenyanske artisten».

Følg Ymte.no