Med andre ord en fantastisk politisk ukorrekt tittel på en bok som av (relativt) åpenbare årsaker har blitt sensurert vekk av selveste Nasjonalbiblioteket i Norge. Til tross for at boken er et historisk dokument som kan ha en viss verdi i kraft å være så gammel og kontroversiell.

Boken kom ut i 1916, og er skrevet av George Oscar Ferguson. Den omhandler rase og raseforskjeller mellom hvite og fargede mennesker. Blant annet hvordan ulike folkegrupper har utviklet seg i noe ulike retninger grunnet evolusjon. Konklusjonen er ikke at svarte er dårligere enn hvite, eller motsatt, bare at disse menneskerasene er grunnleggende forskjellig skrudd sammen.

I boken kan vi blant se studier av evner hos svarte og hvite skolebarn i USA. Objektivt sett basert på tester som ikke er helt ulike den kontroversielle PISA-testen som fortsatt er aktuell også for norske og europeiske skolebarn i dag.

Hvorvidt det som kommer frem i boken er god forskning etter dagens standard skal jeg ikke uttale meg om. Men boken viser hvordan slike undersøkelser ble gjennomført, og hvordan resultatene ble tolket en gang i tiden.

Forbudt litteratur

Boken The Psychology of the Negro – An Experimental Study er så politisk ukorrekt at den utvilsomt ville skapt enorme reaksjoner dersom den ble utgitt i dag. Til tross for dette er boken fortsatt i salg på enkelte nettsteder. Blant annet en reprint som kom i 1970.

Ymte ønsker å dele ‘forbudt’ litteratur til massene. Vedlagt denne artikkelen vil du finne hele boken, som grunnet alder ikke lenger er bundet opp av copyright.

For å bla i boken kan du trykke på pilene i boksen nedenfor. Å laste inn boken kan ta noen sekunder, avhengig av hvor raskt internett du har. Du kan også laste ned hele boken med å høyreklikke på boksen nedenfor.

psychologyofnegr00ferg
Følg Ymte.no

Kommentarfelt med Facebook

1 kommentar

  1. Men det er jo et velkjent fakta at negere fra Afrika har langt lavere IQ enn for eksempel nord Europeere.

    For spesielt interesserte:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here