Mer falske nyheter i norsk medias hatkampanje mot Trump

VG og Dagbladet har i dag publisert en sak, øverst på sine nettsider, hvor de påstår Trump legger seg flat og ber om unnskyldning for å ha delt videoer på Twitter av muslimske rasister som angriper vestlige mennesker og verdier i fjor. Nyheten er falsk.

President Donald Trump retweeted i november i fjor tre videoer som viste rasistiske muslimer utøve vold mot mennesker av vestlig herkomst, og som i en video smadret en statue av et kristent symbol.

Trump ble da kraftig kritisert. Primært på grunn av at opphavet til videoene var Twitter-kontoen til Jayda Fransen, nestleder i den britisk kristen-patriotisk grupperingen Britain First. Norsk hovedstrømsmedia definerer Britain First som en «britisk nasjonalistorganisasjon» (VG) og «høyreekstremistisk gruppe» (Dagbladet).

Jeremy Corbyn, leder av Labour Party, kalte Trump sin videodeling «farlig og en trussel mot vårt samfunn», og Labour politiker David Lammy fortalte presidenten via Twitter at han var «ikke velkommen i mitt land og min by».

Ingen tok da oppgjør med det faktiske innholdet i de sjokkerende videoene, som ble avskrevet som «udokumenterte» i de fleste hovedstrømsmediene, både i Norge og internasjonalt.

Trump med betinget unnskyldning
I et intervju med den amerikanske kanalen CNBC ble Trump spurt om han idag, to måneder senere, vil beklage for at han delte videoene med sine Twitter følgere. Til det svarte Trump: «If you’re telling me they’re horrible racist people. I certainly apologise.» (norsk oversettelse: «Dersom du forteller meg de er forferdelige, rasistiske mennesker da skal jeg absolutt unnskylde.»)

Med ferskt krutt kunne norsk hovedstrømsmedier i dag derfor feire med følgende overskrifter:

«Sier unnskyld for Twitter-melding» (VG)

«Trump beklager videodeling» (Dagbladet)

Overskriftene er i beste fall villedende, siden Trump faktisk ikke har kommet med noen ubetinget unnskyldning. De norske mediehusene tillegger derfor Trump meninger han nødvendigvis ikke har, og presenterer dette som nyhetsverdig. Overskriftene, og «nyheten», er falsk.

Britain First benekter kategorisk på sine nettsider at de er en rasistisk gruppe.

Norsk hovedstrømsmedia har blitt eksponert flere ganger med å kommunisere falske nyheter om USAs president. Som et ledd i deres politisk motiverte kampanje for å bygge opp et hat mot Trump i den norske befolkningen.

Norske medier kommenterte ikke i fjor, og heller ikke nå, det sjokkerende innholdet i videoene. De avskriver i stedet for hendelsene som «udokumenterte» og bruker uttrykk som «Fransen hevder (det) er en muslimsk gutt som slåss med en nederlandsk gutt med krykker» (video her) og at en video «viser angivelig islamister som dytter en tenåring fra et tak og slår ham ihjel» (video her). Dette for å så tvil om videoene er ekte, eller om de faktisk viser rasistisk motiverte muslimer som angriper vestlige mennesker og kultursymboler.

Ingen av de norske hovedstrømsmediene linker direkte til videoene, slik at leseren kan gjøre seg opp sin egen mening, eller bli påvirket av innholdet.

Videoen, delt av Trump, som helt tydelig viser en muslim som knuser et kristent symbol skiller seg ikke særlig fra flere andre videoer av lignende karakter som her og her.

Britain First var inntil nylig registrert som et politisk parti, og har deltatt i lokalvalg i Storbritannia. Britain First sin hovedsak er å motsette og kjempe mot det de kaller «mange urettferdigheter rutinemessig påført det britiske folket», som følge av mange år med masseinnvandring til landet.

Gruppen påstår nå de «er under angrep av staten og politiet for å kritisere islam.» Gruppens leder, Paul Golding, og nestleder Jayda Fransen, er begge tiltalt og risikerer fengselsstraff for å ytret kritikk av islam i offentligheten. Mer krutt for hovedstrømsmediene med andre ord.

Følg Ymte.no