FOTO: Olavsfestdagene / Stian Hansen

Frang har ikke gjort mye av seg på den norske popscenen. Men internasjonalt er hun godt kjent som en særdeles dyktig musiker.

Store Norske Leksikon skriver følgende om Frang:

Hun begynte å spille fiolin da hun var fire år og var i grunnskoleårene elev av Alf Richard Kraggerud, Henning Kraggerud og Stephan Barratt-Due jr. ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo. Fra 2002 har hun studert med Kolja Blacher i Hamburg og Berlin og med Ana Chumachenco i München og ved Kronberg-akademiet i Kronberg im Taunus i Hessen.

Etter min mening er kanskje det til nå aller mest imponerende verket av Frang hennes tolkning av Mozart. Ikke bare er Frang veldig teknisk dyktig på fiolinen, men det som er spesielt imponerende er den følelsen hun har med musikken. Det er nemlig Mozart slik det er ment å spilles. Ikke slik mange europeiske og amerikanske orkestre ofte raserer sjelen i Mozarts komposisjoner.

Frang har også gjort det skarpt med sine fremføringer av Erich Wolfgang Korngold. Men det er ikke til å feie under teppet at Korngold som komponist ikke når helt opp til Mozart. Hun har også greid å temme Felix Mendelssohn ganske bra.

Julegavetips?

Her skal jeg unngå å komme med utsagn som at klassisk musikk er en tidløs klassiker. Men det er likevel unektelig slik. Den vakre musikken til Frang passer like godt i julen, som den gjør overalt ellers. Kanskje spesielt passer musikken godt til arbeide. Enten man arbeider på en kontor eller på et verksted, så kan ikke Frangs tolkninger og fremføringer av Mozart slå feil.

For den som høre litt Frang så finnes hun på YouTube.

Følg Ymte.no