Landet som ble hærtatt av Japan i 1910, og todelt etter andre verdenskrig, kan bli ett samlet land igjen. Den nye kosten i verden feier godt ser det ut som.

Retorikken fra Trump kan har ført Nord-Korea nærmere en fellesstatsløsing med Sør-Korea. De første signaler kom under OL i Pyeongchang hvor Korea deltok som én nasjon.

Nord-Korea styres av tredje generasjon med Kim-er. Nå med Kim Jong-un som er den nest eldste sønn av Kim Jong-il og barnebarn av Nord-Koreas første leder Kim Il-sung.

Drapet på Kim Jong-nam

Den eldste sønnen til Kim Jong-il ble drept i Malaysia i fjor med gift. Kim Jong-nam, som hadde graden oberst i Korean People’s Army, var en kritiker av sin yngres brors styre i Nord-Korea.

Kim Jong-nam ble arrestert i 2001 i Tokyo for å ha reist inn i landet med falskt pass. Angivelig for å besøke Disneyland.

Etter Tokyo-affæren var ikke obersten lenger en kandidat for å overta lederskapet etter farens død i 2011, og han bosatte seg i utlandet. Han sto oppført med bosted i Macau, Singapore og i Malaysia, ifølge Wikipedia.

Krigsretorikk

Etter at Trump og Kim begynte å skryte av hvem som hadde størst redskap, og Kim beviste sine evner med flere rakettoppskytninger – og muligens en hydrogenbombesprengning – så ble det klart for verden at Trump var villig til å utslette landet, som på det tidspunktet var uten diplomatiske forbindelser med omverden.

Nord-Korea har ikke vist noen agenda om å bruke atomvåpen til ekspansjon av landet, men har utviklet våpen til eget forsvar i følge dem selv.

Et samlet Korea vil bli en sterk nasjon i Sør-Asia, og vi har ingen grunn til å mistenke Kim for å vil noe annet en det beste for sitt folk og land.

Les om: Korea marsjerer samlet inn på arenaen

Følg Ymte.no