NRK klager over at Trump delte video

President Donald Trump skal ha delt videoer som viser muslimer som utøver vold og ødelegger en statue. Sånt faller ikke i god jord hos NRK.

NRK bryr seg tilsynelatende ikke så mye om hva som er i videoene. Men om hvem som deler det.

I dette tilfellet skal presidenten ha delt videoer som også har blitt delt av en britisk kvinne som tilhører det politiske partiet Britain First. Et parti som ønsker et fritt og uavhengig Storbritannia.

NRK skriver følgende:

Det er Jayda Fransen i den britiske ytre-høyre-organisasjonen Britain First som først la ut videoene på Twitter og hevder de viser vold begått av muslimer.

Innholdet i videoene er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

«Uavhengige kilder» er etter hva Ymte erfarer trolig et NRK-internt begrep for Lars Gule og Rune Berglund Steen. Gule er ofte brukt som ekspertkilde av NRK når det gjelder temaer som islam og terrorisme.

«UAVHENGIGE KILDER»: Lars Gule og Rune Berglund Steen er visstnok uavhengige kilder. Her illustrert i uavhengig samhandling. ILLUSTRASJON: Thomas Knarvik

Videre skriver NRK:

Britain First har tidligere fått oppmerksomhet for kontroversielle påstander om at Storbritannia «islamiseres», ifølge BBC.

Islamisering er et begrep som NRK tilsynelatende ikke liker. Til tross for at britiske medier (The Telegraph) melder om at nesten halvparten av innbyggerne i enkelte bydeler i London nå er muslimer.

Ymte har ikke lyktes med å få en kommentar fra NRK om hvorfor de velger å vinkle saken slik de gjør.

Følg Ymte.no