Sør-Gudbrandsdal tingrett har den 28. februar dømt to antirasister for blant annet opptøyer og vold mot politiet i forbindelse med opptøyene på Gjøvik i fjor høst. Motdemonstrasjonen ble invitert til i Oppland Arbeiderblad av redaktør Erik Sønstelie.

En 20 år gammel mann er i tingretten dømt til fengsel i seks måneder for å blant annet ha sparket ben på en politimann under opptøyene på Gjøvik, samt for en lang rekke andre forhold. Videre er han nå dømt for å ha brukt narkotika, kjørt motorsykkel og bil uten lappen, samt bæring av kniv på offentlig sted.

Fra tidligere har den 20 år gamle mannen to påtaleunnlatelser fra 2016, knyttet til narkotika og ordensforstyrrelse, og et forelegg fra 2016 knyttet til skadeverk.

En 20 år gammel kvinne er også dømt i samme sak. Hun er nå dømt til samfunnsstraff i 30 timer med en gjennomføringstid på 120 dager, subsidiært 30 dager fengsel, for befatning med MDMA, hasj og kokain.

Amedia, Amedia, Amedia…

…og beskyldninger om «falske nyheter».

Tidligere Amedia-medarbeidere i Pressens Faglige Utvalg, og tidligere Amedia-redaktør Gard L. Michalsen i Medier24, har argumentert aktivt for at hele saken med hendelsene på Gjøvik bare er oppdiktet og falske nyheter. Et narrativ som har blitt fulgt opp av flere aviser i Amedia-konsernet. Blant annet har Erik Stephansen i den Amedia-eide publikasjonen Nettavisen omtalt saken som falske nyheter diktet opp av «et høyreekstremt nettsted» [Ymte.no red.anm.].

Vel, åpenbart må Ymte.no ha vært flinke til å dikte opp såkalte falske nyheter, siden flere personer nå er dømt i saken om Gjøvikslaget. Det er vitterlig ikke måte på hva vi må ha forfalsket av fotografier og videoopptak heller. Utrolig til spesialeffekter vi har greid å lage. =)

Les også: Se video fra Gjøvikslaget her
Les også: Antirasist dømt for vold mot politiet etter opptøyene i Gjøvik

Amedia-leder Stig Finslo klaget inn nettavisen Resett til PFU fordi de valgte å gjengi en omtale av opptøyene på Gjøvik fra Ymte.no.

Tidligere ansatte i Amedia, som nå sitter i PFU, greide å felle saken som sin tidligere kollega i Amedia klaget inn på vegne av Amedia-avisen oppland Arbeiderblad. Uten å se på dokumentasjonen i saken og kildegrunnlaget for den opprinnelige teksten på Ymte.no.

To kjente Amedia-sluggere var med på behandlingen mot Resett i PFU, på vegne av sine kamerader i Amedia.

Alf Bjarne Johnsen i PFU var som ung aktiv i Arbeiderpartiet.
Stein Bjøntegård i PFU har bakgrunn i Østlendingen, som er Amedia-eid.

Amedia er for ordens skyld propagandaorganet til det norske Arbeiderpartiet. Tidligere hadde Amedia navnet Norsk Arbeiderpresse, senere A-pressen.

Les også: PFU gjør det skarpt for tiden

Arbeiderparti-politiker Stian Olafsen mente at avviklingen av motdemo var «vellykket». Det er bare å gratulere.

Følg Ymte.no