Nye Zimbabwe

Emmerson Mnangagwa skal nå styre republikken som har mottatt milliarder i utviklingshjelp bare fra Norge som nok har sett fremvekst av et sosialdemokrati med sine bidrag.

Mnangawa som nå har tatt makten etter avsettingen av marxisten Mugabe, som han kjempet sammen med ved frigjøringen fra Ian Smiths Rhodesia, har militær trening fra Kina og Egypt.

Utviklingshjelp

Zimbawe som hadde en befolkning på 7 millioner i 1979 da landet endret navn, etter prestesønnen Cecil Rhodes fra Rhodesia, har vokst til nesten 16 millioner innbyggere. Mesteparten av u-hjelpa har blitt brukt til helse og utdanning.

Bedre helse forklarer en nesten tredobling av folketallet, mens utdanning hos kvinner sees på som hovedvirkemidlet for begrensning av folketallet og forklarer ikke at landet i dag har en befolkning hvor flesteparten er personer under 20 år.

Stammesamfunnet som VG melder om i 2010 hadde fått 3 milliarder kroner i norsk bistand siden årtusenskiftet har siden, med statlige og frivillige bidrag fra Norge, fått nesten en milliard til i følge Norads statistikker.

I år er det planlagt en bistand på under hundre millioner kroner hvor 2/3 deler er fra den norske stat i følge både Norad og regjeringen. Mesteparten er allerede utbetalt og det er vel gode grunner til å ikke støtte en diktator som nå ønsker å bli ennå rikere.

Statskuppet

Den velutdannet befolkningen i det naturresursrike landet driver nå sin vanlige sosialistiske smisking og rævslikking, noe som kjennetegner et ekte sosialdemokrati, og Emmerson (engelske navn) skal holde demokratiske valg sier han. Valg han før har tapt, men nå kan han da bestemme hvem en får stemme på så det blir rett valgt.

Selv har kommunisten blitt styrtrik med smuggling gjennom Zimbawe mens kameraten Mugabe hadde makta. En makt han nå har overtatt. Vi kan jo alltids håpe landet endrer oppførsel fra bistandsmottaker til bidragsyter men da må de vel først og fremst kvitte seg med alle kameratene.

Følg Ymte.no