Øivind Bergh – en voldelig venstreekstremist

Øivind Bergh fra Bergen er først og fremst kjent som en notorisk lystløgner og desinformant. Han er også voldelig.

Gjennom flere år har Bergh spredd løgner om folk på nett. Bergh har i løpet av årene drevet personforfølgelser mot svært mange. Både kvinner, menn, eldre og unge har opplevd venstreekstremisten Øivind Berghs forfølgelser. Bergh er også kjent for å fremsette trusler på internett. Blant annet trusler om uthenging og søksmål mot folk som svarer ham på tiltale.

Politiet i Bergen er godt kjent med Øivind Bergh. Gjennom årenes løp har Bergh blitt anmeldt en lang rekke ganger for sjikane, løgn, desinformasjon, netthets og forfølgelser.

En av de mest kjente politisakene mot Bergh er da han kastet glovarm kaffe i ansiktet på miljøverneren Kurt Oddekalv under et intervju med TV2.

Voldshandlingen som Øivind Bergh utførte ble filmet av TV2s journalister, og deretter sendt på TV2 i beste sendetid. Miljøverneren politianmeldte volden i ettertid.

Les også: Nazi-krangel med Oddekalv endte med kaffekasting på åpen gate (TV2)

I en Wikipedia-artikkel om Bergh omtales ikke voldshandlingen mot miljøverneren.

Notorisk lystløgner

Øivind Bergh er ikke bare en kjenning av politiet for voldelige utbrudd. Bergh er også en notorisk lystløgner. Blant annet bruker han å spre løgner om folk i sosiale medier, og på ekstreme nettsteder som Radikal Portal.

Fellestrekket for løgnene til Bergh er at ingenting noen gang dokumenteres. Når noen spør om dokumentasjon på løgnene hans, blir de avfeid og utskjelt som nazister.

Bergh liker nemlig å kalle folk nazister. Selv er Bergh aktiv i Arbeiderpartiet, og titulerer seg selv som «antirasist».

Tidligere har Bergh også drevet grov seksualisert hatprat mot en yngre kvinne på internett. Bare fordi kvinnen er medlem i Fremskrittspartiet.

Les også: Hatprat og seksuell trakassering fra kjent norsk forsker

«så kan du stappe de frastøtende meningene dine langt opp i den frastøtende nazi-ræva di» – Øivind Bergh

Problemer med arbeidsgiver

Øivind Berghs arbeidsgiver ved Havforskningsinstituttet, Sissel Rogne, opplyser på telefon til en av Berghs mange ofre, at Bergh har vært i alvorlige problemer med egen arbeidsgiver på grunn av adferden sin. Blant annet skal Bergh ha plaget mennesker på internett i sin egen arbeidstid.

Mannen som tar kontakt med Havforskningsinstituttet og snakker med Berghs sjef, har i flere år vært utskjelt og sjikanert på nett av Øivind Bergh. Telefonsamtalen ble i ettertid offentliggjort på YouTube, så Ymte lenker her til videoen.

Sjefen til Bergh opplyser i telefonsamtalen at Havforskningsinstituttet mener Berghs adferd er helt absurd. Videre kommer det frem at Berghs arbeidsgiver tar forholdene alvorlig.

– Jeg gremmes over dette, opplyser Rogne ved Havforskningsinstituttet i telefonsamtalen som er lagt ut på YouTube. Hun snakker da om Øivind Berghs adferd og løgner.

Videre opplyser Rogne i videoen på YouTube at hun mener Berghs adferd er djevelskap.

I videoen kommer det frem at Havforskningsinstituttet, som er Berghs arbeidsgiver, har måttet inngå avtaler med Bergh om adferden hans på internett. Spesielt i arbeidstiden.

Manipulerende ondskap

Øivind Bergh er etter hvert blitt godt kjent nasjonalt. En som uten skrupler søker å ødelegge andre menneskers liv med alle midler.

Blant annet har Bergh opprettet egne grupper på Facebook hvor han og andre venstreekstremister baksnakker folk, og hvor de planlegger hvordan de skal ta ofrene sine i samlet flokk. Det er også opprettet egne blogger til dette formålet. Blogger hvor Bergh og andre ekstremister skriver stygge ting og løgner om tilsynelatende tilfeldig utvalgte mennesker.

Dette under dekke av å drive «antirasisme» og bekjempe «konspirasjonsteorier». Hva nå enn det skal bety.

Nå sist har Bergh og miljøet hans utpekt en middelaldrende kvinne som offer. Kvinnen hetses på det groveste i sosiale medier og på bloggene. Bare fordi hun er medlem av Fremskrittspartiet. Hetsen deles og «likes» av andre venstreekstremister som driver nettmobbing under dekke av «antirasisme» og «toleranse».

Tilsynelatende er et gjennomgående fellestrekk for ofrene Øivind Bergh peker seg ut at de er relativt vergeløse mennesker. Mennesker som ikke er rike nok til å trekke Bergh og miljøet hans for retten, eller som på utenomrettslig vis har ressurser til å disiplinere Bergh fysisk.

Slik har Øivind Bergh og miljøet hans til nå nytt en viss trygghet i flokken sin. En viss trygghet til å drive uthenging, nettmobbing, stigmatisering, sjikane og forfølgelser.

Følg Ymte.no