Personlig e-postserver

Hillary Clinton hadde egen e-post server hjemme. Hun kunne dermed snike unna korrespondanse som den folkevalgte senatoren mottok. Har du e-post via jobben, eller fra tjenester som Gmail, så er den ikke særlig privat egentlig.

Postfix

Hvem som helst kan grabbe tak i posten din!

Privat e-Posttjener

Så for å slippe unna de søkbare e-postene, som kan selges og analyseres, for å brukes til å tilby deg varer og tjenester du ikke trenger, og hvor det mest personlige ikke er så privat lenger, så kan du lage deg en egen e-post tjener for å motta e-post på.

Dette er noe du kan gjøre hjemme, men jeg reiste til Tyskland hvor jeg leide en internettmaskin og fikk den levert med et grunnsystem fra en Debian distro. Som jeg her logger inn på.

Debian/Ubuntu

Debatten om hvilke linux distribusjoner som er best tar vi ikke, jeg valgte Debian, som er det grunnsystemet en Ubuntu distribusjon også baseres på.

Noen programmer trengte jeg i tillegg til de som var levert med systemet, så jeg la til net-tools og mailutils. og til slutt selve e-post systemet.

Installasjonen

 

Det eneste bildet jeg måtte gjøre et valg, for det er selvstendig internettmaskin det skal være.

Tjeneren

Jeg skal overvåke e-post loggen for vise hva som skjer.

Er dyret er oppe å går?

Nå er det klart for å sende e-post til Tyskland. Jeg reiser hjem og sender dyret en hemmelig melding som skal ligge bare i den postboksen til den brukeren som har konto på denne maskinen. Dyret har ikke et DNS oppslag og er ikke registrert som MX host (Mail Exchanger) så jeg må bruke SMTP kommandoer via telnet. Det vil si jeg kobler opp på port 25 som er SMTP.

Sender en melding

Når jeg logger inn på maskinen i Tyskland hjemmefra…

…har jeg fått post. Hvem kan så det være fra?

Følg Ymte.no