Resett publiserte den 28. januar en artikkel av lærer og samfunnsdebattant Morten Nordby. Nordby viser hvordan NRK manipulerer fremstillingen av Sylvi Listhaug under et debattprogram 19. oktober i 2017.

Nordby ønsker å klage innslaget inn for PFU da han mener pressen skal være sannferdig, og at måten NRK hadde redigert debattsekvensen på var en forfalskning av virkeligheten. Sylvi Listhaug blir fremstilt som likegyldig til det den somaliske kvinnen sa, mens hun i realiteten hadde nikket og vist innlevelse i det kvinnen kritiserte henne for.

Så langt har ikke Norby’s betraktninger ført frem som en klage til PFU av formelle årsaker.

Sannferdighet

Det interessante i Resett’s publisering er foruten påpekningen i Nordby’s artikkel, en av kommentarene fra signaturen Hans i kommentarfeltet under artikkelen. Hans påpeker noe som burde være tatt tak i av sløve journalister og skribenter. Hvor sannferdig er, foruten NRKs fremstilling av Sylvi Listhaug, det som fremsettes av den somaliske kvinnen?

Hans trekker frem tre punkter. Kvinnen hevder at de, som hun omtaler som Listhaugs tilhengere, har kalt henne en skitten hund, en kakerlakk og at hun burde voldtas med en kaktus.

Som Hans helt korrekt påpeker så er hverken skitten hund, kakerlakker eller kaktus noe særlig vanlige objekter for sjikanering eller negativ karakterisering av andre i Norge.

Sylvi Listhaug anses av hovedstrømsmedia å ha sine tilhengere blant etnisk norske, også omtalt som de blendahvite av hovedstrømsmedia. Så med mindre Sylvi Listhaug har fått en ny tilhengerskare blant innvandrere som ikke liker hunder, og er vant til kakerlakker, så høres beskyldningene hennes oppkonstruerte for å si det forsiktig.

Kilde: NRK forfalsket innslag for å sverte Sylvi (Resett.no)

Følg Ymte.no