Redaktør beskyldes for seksuelt krenkende oppførsel

Forrige uke fikk Ymte inn et tips om at en profilert norsk redaktør skal ha befølt en kvinne på rompa i forbindelse med en konferanse i Oslo. Mandag tok Ymte kontakt med den aktuelle redaktøren for en uttalelse, men vi har ikke fått svar. 

Hendelsen skal ha funnet sted for en tid tilbake.

Saken er på mange måter veldig delikat. Både fordi det er konkrete beskyldninger rettet mot en konkret person. Samt fordi det er nettopp beskyldninger.

Ymte kan ikke vite om påstandene er sannferdige eller ikke. Videre sørger kildevernet for at vi ikke kan identifisere den som fremsetter påstandene.

Les også: Venstrevridde journalister trakasserer hverandre seksuelt

Vanskelig for Ymte

Ymte havner også selv i en skvis i saken. Fordi den omtalte redaktøren tilhører et miljø som fra Ymtes ståsted blir ansett som høyst tvilsomt og betenkelig. Dette av helt andre årsaker.

Her kan det derfor argumenteres for at Ymte ikke er rette publikasjon til å videreformidle disse beskyldningene. Fordi vi blir litt inhabile. Argumenter som det er all grunn til å si seg enig i.

Likevel har saken blitt vurdert slik at den største feilen ville være å ikke omtale saken i det hele tatt.

Når slike tips oversendes til Ymte så er det på mange måter problematisk. Vi vil så gjerne ta grep og kjøre en sak på det, men samtidig dukker det opp en del etiske betenkeligheter med å gjøre det. Samt rundt hvordan vi velger å gjøre det. Her er det nemlig mange fallgruver. Både etisk og juridisk.

Beskyldninger er beskyldninger

I og med at Ymte ikke selv var på den omtalte konferansen i Oslo – og følgelig ikke har noe grunnlag for å hevde at hendelsen har funnet sted eller ikke – må det understrekes at vi anser beskyldningene som nettopp beskyldninger.

Vi kan derfor ikke ta verken den ene eller andres part. Selv når det gjelder personer som kanskje ikke har mest stjerner i margen hos oss.

Les også: Norsk Journalistlag vil kartlegge tafsing

Med forbehold

Vedkommende som beskyldes er upopulær blant mange. Det kan derfor være at noen forsøker å bruke Ymte som et verktøy til å angripe vedkommende, med å sende inn slike tips. Samtidig kan det være en sannferdig påstand som med rette bør komme frem i lyset.

Men problemet er likevel usikkerheten rundt en slik sak. Nettopp fordi det ikke er blitt gitt noen beviser i form av bilder eller video, eller noen sekundære vitneforklaringer som kan styrke eller avvise anklagene.

Ymte vet hvem redaktøren er, og vi er kjent med anklagene.

Det er naturligvis beklagelig at den som mener seg utsatt for dette skal ha opplevd slik adferd fra redaktøren. Men Ymte kan på nåværende tidspunkt ikke gå ut med anklagedes identitet kun basert på noe som ikke er mer enn bare en anklage.

Følg Ymte.no

Kommentarfelt med Facebook

3 KOMMENTARER

 1. Begriper ikke oppstyret rundt bagateller samtidig som svært grove forbrytelser ikke blir skrevet noe om.
  Om en mann beføler en dame på rumpa så står jo dama fritt til å hoppe til køys med han, eller klabbe til han.
  Det valget har ikke damene når de blir banket opp og voldtatt av negere og muslimer, og det er så vanlig at nesten ingen reagerer på det.
  Systemmedia mener tydelig at det er viktigere å skrive om bagateller enn om viktige og alvorlige saker.

 2. #metoo hysteriet er nettopp det… hysteri.
  De virkelige rovdyra slippes inn i landet med stor lyst og stor appetitt på sex og vold.

  • Men det er deres kultur,.. den må de få lov å ha med seg.

   Men så ser det ut for at maktmenn med vestens kultur også har en kultur som sammenfaller med den gjengen som du kaller rovdyr.

   Er det en likhet?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here