Russland er dårlige på doping

Russland skal arrangere VM i fotball, men de skal ikke få delta i OL. Russland har bedrevet systematisk dopingarbeid over flere år.

Antidopingarbeidet etter siste OL i Sotsji har vært fokusert på å få Russland utestengt fra idrettsverden.

Antidoping

Fredrik Bendiksen, landslagslegen som måtte rushe til et apotek før en dopingprøve av en utøver, utøveren hadde en sprukket leppe, er tilbake i landslaget. Han har tidligere uttalt at bruk av astmamedisin ikke får skiløpere til å gå fortere.

Bruken av astmamedisin til friske utøvere har ingenting med doping å gjøre. Og det har heller ikke bruk av Clostebol i en salve. En salve Pfizer, som Bendiksen arbeidet for i 8 år, produserer.

– Det er veldig vanskelig å kunne si noe om når, hvor mye og hvordan et steroid er tatt basert på en urinprøve. En lav konsentrasjon kan skyldes en høy dose tatt for lang tid siden, eller en lav dose tatt for kort tid siden.

At det heller ikke er prestasjonsfremmende kom det frem flere ganger under saken.

Stoffet kunne ikke påvises før nylig i urinprøver, og har blitt brukt av tidligere øst- tyske utøvere hevdes det.  – Så dette driver ikke Norge med. Det er da bare tidligere Øst- Europeiske land som Russland som holder på slik.

”Marit Bjørgen på tur”

Utestenging av Russere fra OL

At Norge fikk 26 medaljer mot Russlands 24 i Sotsji viser hva Russerne driver med. For når et land med 150 millioner innbyggere kommer så nært Norge under et vinter OL så det er det noe mystisk de driver med.

Det satses for fult mot vinter OL med å få utestengt Russland fra Pyeongchang i Sør-Korea. Nå når nye analysemetoder og mye brukte stoffer står på forbudslisten, så må en ta andre grep.

Bendiksen som nå driver holder foredrag på Olympiatoppen skal hjelpe til skriver TV2.

Følg Ymte.no