Russland: Putin-supportere samler underskrifter til det kommende presidentvalget

STILLER SOM PRESIDENTKANDIDAT: Vladimir Putin opplyste i desember at han stiller på nytt som presidentkandidat i det russiske presidentvalget for 2018. FOTO: Remy Steinegger/Wikimedia Commons

I forbindelse med det kommende russiske presidentvalget i år, har russiske Putin-supportere begynt å samle inn underskrifter for at Putin skal tille til gjenvalg. Målet er å nå minst 300 000 underskrifter, slik at Putin kan stille. 

Ifølge den britiske avisen The Independent så regner de fleste med at Vladimir Putin vil fortsette i seks år til som president i Russland etter presidentvalget 2018. Independent melder også at Vladimir Putin opplyste nå i desember at han vil stille til gjenvalg som president.

Ifølge russisk valgordning må nå 65-årige Vladimir Putin få 300 000 underskrifter fra folk i alle deler av Russland før han kan stille som kandidat ved det kommende presidentvalget. Andre kandidater fra de ulike partiene må samle halvparten av det antallet, nemlig 150 000 underskrifter.

Independent skriver videre at en nylig undersøkelse utført av Russian Public Opinion Research Centre viser at Putin har en oppslutning på 82 prosent. Videre melder Independent at Putin under valget i 2012 sikret seg 63,6 prosent av stemmene.

Følg Ymte.no