Saudi-Arabia: Kameler disket fra skjønnhetskonkurranse etter å ha fått Botox

SKJØNNHETER: Et dusin kameler ble diskvalifisert fra skjønnhetskonkurranse i Saudi-Arabia. FOTO: Jon Connell/Wikimedia Commons

Ifølge den Saudi-Arabiske avisen The National skal et dusin kameler ha blitt diskvalifisert fra en skjønnhetskonkurranse i Saudi-Arabia. Årsaken til diskingen er at kamelene skal ha fått sprøyter med Botox for å gjøre dem «mer attraktive». 

En festival i Saudi-Arabia, hvor en skjønnhetskonkurranse for kameler inngår som en del av programmet, har nå blitt gjenstand for oppmerksomhet fra hele verden.

At noen skal ha prøvd å jukse seg til seier i den underlige skjønnhetskonkurransen er åpenbart ikke noe folk tar lett på i Saudi-Arabia.

Firebeinte skjønnheter

Det som visstnok skiller en vakker kamel fra en kamel som ikke er det, er ikke bare dens høyde, form og plassering av humpen. En fyldig, hengende leppe og proposjoner er avgjørende for å oppnå status som kamel-kjendis, forklarer The National.

Avisen skriver at folk gjerne bruker Botox til leppene, nesen, de øvre leppene, de nedre leppene og til og med kjeften på kamelene. Denne forklaringen skal ha kommet fra en som heter Ali Al Mazrouei (31). Han skal være en ivrig deltager ved Gulffestivaler som dette, og er sønn av en stor kameloppdretter i Emiratene.

«Det [botox red.anm.] gjør hodet mer oppblåst. Så når kamelen kommer gående, er det som, ‘oi, se på hvor stort det hodet er. Den har store lepper, en stor nese», skal Mazrouei ha forklart til Saudi-Arabiske medier.

Videre skriver The National:

Skjønnhetssongen er i full gang, og 30.000 kameler har samlet seg for den andre årlige kong Abdulaziz Camel Festival. Den største festivalen i Gulfen. Det foregår i Al Dhana, 120 kilometer fra Riyadh, og går finner sted i januar etter Abu Dhabi Al Dhafra-festivalen.

Premiepengene på kong Abdulaziz Camel Festival beløper seg til 57 millioner amerikanske dollar. Bare for kamelenes overdådighet er det mer enn 31.8 millioner amerikanske dollar i premiepott. Ca 300 000 besøkende har deltatt på festivalen siden den begynte 1. januar, en tredjedel fra i fjor.

Dager før skjønnhetskonkurransen startet rapporterte Saudi-Arabiske medier at en veterinær ble tatt på fersk gjerning for å utføre plastikkirurgi på kameler. På klinikken hans ble kameler ikke bare gitt botox, men gikk under kniven for å redusere ørens størrelse. Delikate ører er en vinnende attributt på noen saudiske raser.

Den opprinnelige saken i The National kan leses her. 

Følg Ymte.no