Akkurat når du kanskje trodde at alt som var å se av serier var grunn, politisk korrekt møkk, så dukker serien The End of the F***ing World opp på Netflix. Som et lyn fra klar himmel. 

I det britiske mesterverket av en serie møter vi 17 år gamle James, som selv mener han er en psykopatisk morder, og Alyssa som går i klassen hans. James planlegger å drepe Alyssa, men ting går skeis. Så de to rømmer sammen fra hjembyen.

Her skal det ikke komme noen spoilere, men vi kan røpe at serien er virkelig forseggjort og gjennomtenkt. Både med tanke på historien, narrativene og det rent tekniske.

Dialogen, figurene og handlingen er jordnær, men surrealistisk på samme måte. Det er som om skaperne av serien har greid å fange de innerste og mørkeste tankene i våre personligheter – og manifestert dette til en serie som kan bli en av de virkelige store kult-seriene. Som Breaking Bad og The Wire.

Serien er absolutt verdt å se for den som ønsker å oppleve noe som er litt dypere og mer gjennomtenkt enn den gørra som vi ellers bombarderes med gjennom TV og media.

Terningkast: Dritbra.

Følg Ymte.no