Kinesiske krigsskip i Middelhavet klare til å bistå Russland i Syria

Kinesiske krigsskip i Middelhavet. Foto: Navy.81.cn

Kinesiske og russiske krigsskip i Middelhavet skaper hodebry for amerikanerne. Tidligere denne uken opplyste amerikanerne at de ville gå inn i Syria og bombe landet.

USA har sendt hangarskipet Truman med støtteskip til Middelhavet for mulige angrep mot Syria.

Samtidig øker kinesisk og russisk nærvær i Middelhavet, melder Usni News på sine nettsider.

Forberedelsene følger gassangrepet mot byen Douma på lørdag. USA mener syriske myndigheter er ansvarlige for gassangrepet som drepte minst 40 personer. FN på sin side har avvist russiske krav om å etablere en uavhengig ekspertgruppe for å fastslå hvem som er ansvarlige for angrepet.

Amerikanerne melder at deres styrker er klare til å slå mot Syria. De venter bare på President Trump sin offisielle ordre, melder New York Times.

Russerne på sin side hevder de vil skyte ned alle amerikanske raketter som er på vei mot Syria.

CNN har i morgentimene torsdag publisert president Donald Trumps diplomati på Twitter. Hvor Donald Trump har gått hardt ut mot russerne, og hevder de tar parti med en fyr som gasset sin egen befolkning, og som nyter det.

Nå rapporteres det at også Kina har beordret sine styrker i Middelhavet til å bistå sine russiske allierte dersom det blir konfrontasjon mellom Russland og USA i Syria.

Libanesisk media melder onsdag at Syrias president Bashar al-Assad har forlatt hovedstaden Damaskus i en russisk militærkonvoi. Han er nå på vei til den syrisk-libanesiske grensen.

Situasjonen er nå veldig spent i Middelhavet. Kinesiske krigsskip har de siste månedene øvd med russiske skip i både Middelhavet og Østersjøen. Introduksjonen av Kina i vestlige farvann er en ny utfordring for vestlige land og NATO.

USA har tidligere på tirsdag også utfordret Kina med militære manøvrer i Sørkinahavet.

Parallelt med den spente situasjonen mellom USA, Russland og Kina har Israel også angrepet iranske stillinger i Syria det siste døgnet.

Følg Ymte.no

1 kommentar

Comments are closed.