Steam fjerner Pepe-emotikoner etter klager på opphavsrett

Spillgiganten Steam fjerner nå emotikoner fra tegneseriefiguren Pepe etter klager fra tegneserieskaper Matt furie. Fjerningen er en del av Furies store juridiske kamp for å bryte tegneseriefiguren Pepe vekk fra alt-right. 

Pepe the Frog brukt på en plakat av en amerikansk Trump-supporter. FOTO: Fibonacci Blue/Wikimedia Commons
Pepe the Frog brukt på en plakat av en amerikansk Trump-supporter. FOTO: Fibonacci Blue/Wikimedia Commons

Avisen The Verge melder at folk begynte å klage i en tråd på Steams subreddit over at emotikoner og bilder av frosken Pepe plutselig forsvant fra Steam.

Gamer-magasinet Kotaku skriver følgende:

«Oppføringene av bildene var fortsatt der, men bildene var usynlige. For litt siden forsvant ikonene i chat og innlegg også. Nå er Pepe-bilder som spillerne kan tjene ved å spille spill som Fergus The Fly og ikke minst spillet Make America Great Again: Trump Presidency blitt erstattet med en enkel melding: «Emotikonet er foreløpig utilgjengelig på grunn av en DMCS-ordre om å fjerne bildet på vegne av Matt Furie.»

Saksøker alt og alle

Tegneserieskaper Matt Furie er opphavsmannen til frosken Pepe. Opprinnelig var frosken Pepe en del av en tegneserie for barn som heter Boys Club. Hvor pepe og vennene hans (som er andre dyr) hadde en klubb for små gutter.

Alt-right og imageboards som 4chan og Infinitechan gjorde frosken Pepe til en meme. Noe som gjorde at bilder av den grønne frosken gikk viralt på internett med ulike undertekster.

Noe som har ført til at politisk korrekte krefter i USA har stemplet frosken Pepe som et hatsymbol brukt av såkalte høyreekstreme.

Nå ønsker tegneserieskaperen Matt Furie å ta tilbake frosken Pepe. For å gjøre dette har Furie engasjert advokater som saksøker i hytt og gevær for brudd på opphavsrettigheter.

Ifølge Vice.com skal Furies advokater ha sendt varsler blant annet til Reddit, Richard Spencer, Baked Alaska, and Mike Cernovich. Altså til nettsteder som legger til rette for ulike diskusjoner, samt personer som har markert seg innen alt-right-bevegelsen.

I tillegg til å sende varsler til nettsteder og enkeltpersoner, varsler Furies advokater at de kommer til å anlegge søksmål mot alle som har brukt Pepe, og dermed brutt opphavsretten til Furie.

Følg Ymte.no