Sverige: Mor nektet å anmelde afghaner som befølte 12-åring

ILLUSTRASJON: Sascha Grosser/Wikimedia Commons

Daily Mail melder at en svensk kvinne nektet å anmelde en afghansk asylsøker som forgrep seg på den 12-årige datteren sin. Årsaken var at kvinnen selv var i et seksuelt forhold med afghaneren – og hun var redd for at han ville bli sendt ut av Sverige. 

Abdul Dostmohammadi (18) bodde hos sin 45 år gamle kjæreste i Sölvesborg, en by i Sør-Sverige, da han forgrep seg på 12-åringen.

Ifølge Daily Mail skal jentas mor ha nektet å fortelle om hendelsen til politiet da datteren ble utsatt for overgrep, av frykt for at den afghanske elskeren skulle bli sendt hjem til Afghanistan.

Daily Mail skriver følgende:

Dostmohammadi, nå 19, hadde flyttet inn i familiens hjem etter at han ble 18. Da han ikke lenger fikk lov til å bo i et asylmottak for yngre innvandrere.

Den 45 år gamle kvinnen hadde jobbet på asylmottaket, og hadde tilbudt å ta Dostmohammadi inn etter at han ble voksen.

Gjerningsmannen flyttet inn i hjemmet til kvinnen og hennes datter i november 2016, og paret inngikk et forhold litt over en måned senere.

Ifølge 12-åringen, som delvis bor både hjemme hos både sin mor og sin far, likte Dostmohammadi å gi henne klemmer. Men klemmene førte til kyss på kinnene hennes, som hun mente ble litt for nær munnen hennes.

Hun fortalte politiet at hun ikke kunne huske hvilken dag høsten 2017 Dostmohammadi forgrep seg på henne, men at det var samme dag som de hadde begravet hunden sin.

Dostmohammadi og den 45 år gamle kvinnen, som etter hvert hadde avsluttet sitt romantiske forhold, hadde begge drukket den kvelden.

Dostmohammadi og 12-åringen hadde begynt å danse i stuen, da han begynte å berøre henne på en måte som ikke føltes riktig.

Da moren gikk på toalettet, presset han hånden under 12-åringens kjole og undertøy og rørte på kjønnsorganene hennes, står det i rettsdokumentene.

Den 12 år gamle jenta fortalte om hendelsen til sin mor, som konfronterte Dostmohammadi. Men ingenting ble gjort.

Gjerningsmannen fikk fortsatt lov til å bli i familiens hjem, som jenta sa «føltes rart».

Fire dager etter hendelsen spurte jenta å bli hos sin far, hvorpå hun fortalte sin eldre søster om hendelsene, som igjen fortalte sin far.

Faren fortalte om overgrepet til politiet, og snakket med den 45-årige moren, som ikke hadde ønsket å anmelde, fordi hun var redd for at Dostmohammadi ville måtte forlate Sverige hvis de snakket med politiet.

Dostmohammadi ble funnet skyldig i seksuelt mislighold og ga en tre måneders betinget dom og bedt om å gjennomføre 100 timer samfunnstjeneste.

Blekinge tingsrätt vedtok at han også må betale offeret 15 000 kroner i erstatning.

Her er den opprinnelige artikkelen på Daily Mail.

Følg Ymte.no