Syria: Gassangrepet i Douma

Syrisk media melder om et angivelig gassangrep i byen Douma, nord-øst for Damascus. Mer enn 700 mennesker skal være berørt av angrepet. Det meldes at over 100 personer er drept. Frankrike truer nå med angrep mot Syriske regjeringsstyrker.

Douma er for tiden kontrollert av den islamistiske Jaish al-Islam militsen. Russiske og syriske enheter har denne uken bombet Douma flere ganger, etter våpenhvile forhandlinger tidligere i uken brøt sammen.

Gassangrepet er bekreftet fra flere hold. USAs president Trump kaller angrepet “sykt” og sier den syriske regjeringen vil måtte “betale en stor pris”. Frankrike har bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd, og har varslet mulige angrep mot Syria.

Frankrikes president, Emmanuel Macron, har tidligere gitt sin støtte til militsen Syrian Democratic Forces (SDF). SDF er en multi-etnisk milits som inkluderer både kurdiske og arabiske styrker. Frankrike har også egne styrker flere steder i Syria.

Det er ikke bekreftet hvem som er ansvarlige for gassangrepet. Syriske myndigheter har nektet for at de er ansvarlige.

Hjelpeorganisasjoner i Syria har delt en video av mennesker drept i gassangrepet. Internasjonale nyhetsbyråer har gått gjennom videoen og mener innholdet er autentisk. Vi advarer mot sterke bilder.

 

Følg Ymte.no