Terrortiltalt SV-politiker må møte i retten

FOTO: CC BY-SA 4.0

Den 30. august begynner rettssaken mot en terrortiltalt eks-SV politiker fra Irak i Asker og Bærum tingrett. Saken setter nytt søkelys på myndighetenes iver etter å fylle landet med mono-kulturelle islamomarxister.

Irakeren er tiltalt for å dele bombeoppskrifter på nettet og for å ha oppfordret til drap. Mannen ankom til Norge som flyktning og fikk oppholdstillatelse i 1998.

På tross av de påståtte farene i hjemlandet returnerte han til Irak etter kun fem år, i 2003. Her kjempet han, med våpen i hånd, for en irakisk milits mot daværende diktator Saddam Hussein.

Etter kampene returnerte mannen til Norge. Risikoen mannen utsatte seg for i Irak fikk ingen konsekvenser for oppholdstillatelsen hans i Norge. Tvert om. UDIs saksbehandlere premierte han med norsk statsborgerskap i 2006.

Mannen har siden uttrykt seg meget kritisk til vesten og USA spesielt. Naboer beskriver ham som praktiserende muslim.

I Norge var mannen også politisk engasjert i ytterliggående venstre-ekstreme miljøer. Han var lokalpolitiker for Sosialistisk Venstreparti (SV) i perioden 2007 til 2008.

Mannen ble pågrepet i mai 2015 etter arbeidsgiveren Aker Solutions anga han til PST for å besøkt ytterliggående islamomarxistiske nettsteder.

Forsvarere er Bjørn André Gulstad og Brynjar Nielsen Meling. Valget av forsvarere er ikke tilfeldig. Advokat Meling er forsvarer for islamisten Mullah Krekar, og har selv flørtet med venstre-ekstrem ideologi. Han har blant annet uttalt at han vil sette Siv Jensen (Frp) i forvaring dersom han blir statsminister.

Aktor er statsadvokat Marit Bakkevig.

Tiltalen har en strafferamme på inntil seks år i fengsel. Den terrortiltalte eks-SV politikeren erkjenner ikke straffskyld.

Kjappe fakta om den terrortiltalte:

  • 51 år gammel gift mann fra Irak
  • Kom til Norge som asylant i 1998
  • Returnerte til Irak i 2003
  • Kjempet mot Saddam Hussein
  • Fikk norsk statsborgerskap i 2006
  • Bodde i Buskerud
  • Praktiserende muslim, ifølge naboer
  • Lokalpolitiker for SV i perioden 2007-2008
Følg Ymte.no