Torturert med PlayStation 2 og Fjordland – ikke medhold i EMD

FØLER SEG TORTURERT: Anders Behring Breivik (bildet) føler seg umenneskelig behandlet av norske myndigheter. En del av årsaken er at han bare fikk PlayStation 2 på cella, og at han måtte spise Fjordland ferdigretter. FOTO: Anders Behring Breivik

Anders Behring Breivik fikk ikke medhold i den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) etter å ha gått til sak mot den norske staten for angivelig umenneskelig behandling. Blant annet skal Behring Breivik, nå kjent som Fjotolf Hansen, ha måttet ta til takke med en PlayStation 2 i fengselet. I tillegg har han måttet spise Fjordland.

Behring Breivik ønsket seg en periode en PlayStation 3, men fikk ikke dette fra fengselet.

Hva nøyaktig som er galt med PlayStation 2 og Fjordland ferdigretter kommer ikke frem i søksmålet som Behring Breivik har anlagt mot den norske staten.

TORTURREDSKAP: PlayStation 2 er visst et fryktelig torturredskap, som brukes av de mest grusomme og inhumane stater for å torturere fanger.

Behring Breivik ble dømt til 21 år forvaring i 2012 etter å ha tatt livet av 77 personer sommeren 2011.

Isolasjon

Behring Breivik gikk i fjor til søksmål mot den norske staten, fordi han opplever å bli forskjellsbehandlet i forhold til andre fanger. Blant annet er bruken av isolasjon ett av klagepunktene i saken. Ifølge søksmålet er Behring Breivik fullstendig isolert fra kontakt med andre fanger.

For tiden befinner han seg på det strengeste soningstegimet i landet.

Ifølge søksmålet opplever Behring Breivik å få isolasjonsskader i fengselet.

Følg Ymte.no