Trump latterliggjorde Stoltenberg Junior foran verdenspressen

Det var et uvanlig frokostmøte i den amerikanske ambassadørens residens i Brussel idag. Mens kameraene rullet fikk Stoltenberg Junior en pinlig irettesettelse av Trump. Stoltenberg som kun ville snakke om hvor enige alle er om hva de egentlig er uenige i fikk så ørene flagret av Trump.

Trump måtte gjentatte ganger forklare for Skolegutten Stoltenberg at Tyskland ikke kan betale Russland milliarder for gass, samtidig som USA beskytter Tyskland mot, nettopp, Russland.

Tyskland og Russland bygger gassledningen Nord Stream 2 som skal forsyne Tyskland med gass.

Trump er ikke den eneste som er kritisk til Tysklands schizofrene politiske avgjørelser. Mange kritikere mener Nord Stream 2 vil gjøre Europa for avhengig av russisk gass og at Russland vil få mer makt over politiske avgjørelser på kontinentet.

Trump påpekte også at den tidligere forbundskansleren Gerhard Schröder personlig profitterer på byggingen av gass ledningen. Schröder er en god venn av Putin og sitter i styret i det russiske olje- og gass-selskapet Gazprom.

Tidligere NATO-motstander Stoltenberg Junior mener Trump blander kortene og peker på at gassledningen ikke er forsvarsalliansens ansvar. Angela Merkel har svart Trumps kritikk med å si Tyskland er et uavhengig land.

Trumps beskjed er tydelig: USA er også et uavhengig land som nå har fått nok av å sponse andre lands forsvar.

Følg Ymte.no