Ymte avslører: Twitter-venstres mørke univers

Hvem i alle dager er Twitter-venstre, og hva vil de egentlig? Ymte gir deg her et unikt innblikk i tankene og hverdagen til denne subversive gruppen. 

Norge er et land med rundt 5,3 millioner mennesker. Blant disse finnes en liten gruppe på mellom 150 til 200 personer som på folkemunne kalles Twitter-venstre.

Tilsynelatende består dette miljøet utelukkende av outsidere og tvilsomme figurer. De hater hvite mennesker (spesielt hvite menn). I tillegg vil de legalisere narkotika.

De snakker ofte om ting som «kulturell appropriasjon» og «hvitt privilegium». Videre stiller de ofte retoriske spørsmål om hva norsk kultur er for noe – og de konkurrerer tilsynelatende om å være mest skamfulle over å være hvite selv.

Bli med inn i en mørk verden av hat, selvforakt, bitterhet og dårlige selvbilder. Ymte tar deg med inn i universet til Twitter-venstre.

Trykk på pilene i boksen nedenfor for å bla i bildene.

Narkotika, selvforakt og subversjon

Blant bildene kan vi se hvordan Twitter-venstre ikke bare hater hvite mennesker, men at de også ønsker å utrydde hvite mennesker. At de ønsker en brun fremtid uten hvite.

Videre kan vi se hvordan de forherliger legalisering av narkotika. Samt den overdrevne selvforakten de gir uttrykk for. Hvite menn som hater hvite menn, bare for å være hvite menn, er et underlig syn. Det er som om de konkurrerer om å være mest mulig hatefulle overfor hvite mennesker. Som om de vinner plass oppover i eget hierarki med å vise slike holdninger.

Observer gjerne også den indre sjargongen blant Twitter-venstre. Begreper som «kulturell appropriasjon» og «ekstreme holdninger» er eksempler på slik sjargong. De har rett og slett utviklet en helt egen lingo.

Liker og deler i ring

Men det kanskje underligste av alt er hvordan de trykker liker på og deler ytringene til hverandre – i ring.

Ifølge Ymtes kartlegging er det nær sagt ingen utenforstående som engasjerer seg i det Twitter-venstre foretar seg i sosiale medier. De er fullstendig avhengige av hverandre. Av andre i samme miljø.

Med å like og dele ytringene til hverandre i ring, prøver de tilsynelatende å skape en illusjon av at de er flere enn hva de egentlig er. Det er alltid de samme profilene som liker og deler hverandres innhold og ytringer.

Følg Ymte.no