Tyskland: Køln skal dele ut armbånd mot seksuelle overgrep igjen

Ifølge den tyske avisen Kronen Zeitung skal tyske myndigheter i byen Køln ha tatt initiativ til en ny kampanje med «respekt-armbånd» mot seksuelle overgrep igjen. Hensikten er å hindre immigrantene fra å forgripe seg på tyske kvinner på nyttårsaften.

Illustrasjonsfoto av Køln: Superbass/Wikimedia Commons
Illustrasjonsfoto av Køln: Superbass/Wikimedia Commons

I tillegg til å dele ut armbånd til tyskerne, skal tyske myndigheter ha gått ut med en offentlig oppfordring til immigrantene om å ikke skyte fyrverkeri på folk, bygninger og politi.

Den tyske avisen Kronen Zeitung skriver følgende:

«Mange av bildene og overskriftene fra Kølns nyttårsaften 2015 er fortsatt i minnet, da hundrevis av kvinner ble seksuelt antastet foran sentralstasjonen av nesten 1000 afrikanske innvandrere. Siden da har slike hendelser ikke blitt gjentatt. Byen og politiet har siden styrket sikkerhetsarrangementet på nyttårsaften. I år har en kampanje blitt lansert som en del av sikkerhetskonseptet, for å unngå nye overgrep: hver besøkende mottar et armbånd som et tegn på gjensidig respekt.»

Respekt-armbånd

Alle vet jo at armbånd er det som skal til for å hindre seksuelle overgrep.

Ifølge Kronen Zeitung er ikke tiltaket blitt møtt med positive holdninger i sosiale medier. Tyskerne har hånet både tiltaket og tyske myndigheter. Blant annet på Twitter.

Blant annet hånes uttalelsene til Kølns borgermester Henriette Rieker etter hendelsene i 2015. Da oppfordret borgermesteren tyske kvinner til å holde en armlengdes avstand til immigrantene, for å slik unngå seksuelle overgrep.

«Gud, hvor dum er det mulig å bli?», skriver en tysk Twitter-bruker, ifølge Kronen Zeitung.

En annen Twitter-bruker kritiserte den nye armbåndskampanjen.

«Frelse kommer i form av et armbånd. Du trenger bare å holde opp armbåndet og den potensielle gjerningspersonen vil umiddelbart ta avstand», skriver en bruker med sarkastisk undertone.

Følg Ymte.no