Ymte gir deg Sandy Hook-filene fra FBI

Wikimedia Commons

Federal Bureau of Investigation i USA har nå åpnet for innsyn i dokumentene som er knyttet til etterforskningen av Sandy Hook-skytingen. Skolemassakren på Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut i 2012 var en tragedie hvor til sammen 28 mennesker ble drept – 20 skoleelever, seks lærere, samt gjerningsmannen og hans mor. 

Etter å ha skutt 20 mindreårige elever og seks ansatte, satte Adam Lanza våpenet mot sitt eget hode og skjøt seg selv. Hjemme hos skytteren fant politiet liket av hans mor. Hun var skutt i hodet.

I dokumentene, som er på 1500 sider, kan vi blant annet lese om hvordan skytteren Adam Lanza opplevde å ha en trøblete barndom og et turbulent forhold til sin mor hjemme. Samt hvilke problemer og årsaker som kan ha vært grunnen til den tragiske hendelsen.

ADAM LANZA: Mannen bak skoleskytingen ved Sandy Hook Elementary er Adam Lanza, født 22. april 1992.

Ymte frigir her dokumentene i sin helhet. Fordi ingen andre norske medier gjør det. Årsaken er at vi mener dokumentene er av offentlig interesse. 

Blant annet fremkommer det i dokumentene at Lanza var glad i japansk techno, og at moren Nancy var en «gun-nut». Altså at hun var veldig glad i våpen.

Dokumentene er i tre deler. Så Ymte gjør dem tilgjengelig her i tre ulike vinduer nedenfor. For å laste ned dokumentene fra Ymte kan du høyreklikke i vinduene med dokumentleser, eller du kan klikke på pilknappene i vinduene for å bla i sidene.

Sandy Hook Elementary School Shooting Part 01 of 03
Sandy Hook Elementary School Shooting Part 02 of 03
Sandy Hook Elementary School Shooting Part 03 of 03

Følg Ymte.no